Mια γυναίκα από την Αυστραλία θα χρησιμοποιήσει τη μήτρα της μαμάς της για να αποκτήσει παιδί.
Για πρώτη φορά στην Αυστραλία, μια γυναίκα, η νοσοκόμα Melina Arnold, 34 ετών, θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση μήτρας. Η μητέρα της, Denise Allen, δέχτηκε να της δωρίσει τη μήτρα της.
Η κυρία Arnold, η οποία γεννήθηκε χωρίς μήτρα, αλλά με ωοθήκες που παράγουν ωάρια, έχει ήδη μέχρι στιγμής προσπαθήσει δυο φορές να χρησιμοποιήσει τη μαμά της ως παρένθετη μητέρα χωρίς επιτυχία, ενώ οι προσπάθειες για υιοθεσία ήταν επίσης ανεπιτυχείς.
Η τελευταία ελπίδα της Melina και του συζύγου της Andrew να γίνουν γονείς κρέμεται από Σουηδούς γιατρούς, οι οποίοι με τη βοήθεια συναδέλφων τους στην Αυστραλία, θα κάνουν την πρώτη μεταμόσχευση μήτρας τον επόμενο χρόνο.
Η Denise Allen είπε ότι αγχώνεται για το ρίσκο, αλλά ξέρει πως η κόρη της είναι αποφασισμένη.
«Ήταν τριών ετών όταν εξέφρασε για πρώτη φορά την επιθυμία της να γίνει μητέρα. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι και ο Andrew και αυτή πέρασαν από πολλή στεναχώρια και απογοήτευση«
Το ζευγάρι είναι παντρεμένο εδώ και δέκα χρόνια.
Πριν δέκα χρόνια, η μαμά της κυρίας Arnold πήρε άδεια να γίνει η παρένθετη μητέρα για την κόρη της από το δικαστήριο της Victoria.
«Απογοητεύτηκα όταν δεν πέτυχε«, είπε η Denise «Είχα την αίσθηση ότι την απογοήτευσα, αλλά η Melinda δεν το είδε ποτέ έτσι«
Μια τρίτη προσπάθεια, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας μια φίλη της ως παρένθετη, επίσης απέτυχε να δώσει την επιθυμητή εγκυμοσύνη. Το ζευγάρι μετακόμισε, ελπίζοντας να υιοθετήσει, αλλά μετά από τρία χρόνια εγκατέλειψε το όνειρο και επέστρεψε στη Victoria.
H κυρία Arnold είπε πως φοβήθηκε πως το όνειρό της να γίνει μητέρα γλιστρούσε μακριά.
«Το ξέρω πως κάποιοι άνθρωποι θα το βρουν ριψοκίνδυνο. Αν είχα ένα παιδί, δεν θα έπαιρνε ποτέ αυτό το ρίσκο, αλλά δεν έχω«
Λέει πως ποτέ δεν θα συγχωρούσε τον εαυτό της αν δεν το δοκίμαζε.
Η ομάδα της μεταμόσχευσης καθοδηγείται από τον Mats Brannstrom, καθηγητή μαιευτικής και γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο Gothenburg University της Σουηδίας.
«Αφού ο τελικός στόχος είναι η επίτευξη της μητρότητας, η επιτυχία θα μετρηθεί με εγκυμοσύνες τρίτου τριμήνου που θα καταλήξουν σε υγιή παιδιά«, είπε ο καθηγητής.
Η ομάδα βάζει τους ασθενείς και τους δότες να λαμβάνουν ξεχωριστά συμβουλευτική ώστε να ενημερωθούν για τα ρίσκα και τις πιθανότητες επιτυχίας.
Οι λήπτριες πρέπει να περιμένουν 12 μήνες μετά τη μεταμόσχευση πριν προσπαθήσουν να πετύχουν εγκυμοσύνη μέσω εξωσωματικής.
Έμβρυα θα έχουν καταψυχθεί πριν τη μεταμόσχευση, για να αποδειχτεί ότι το ζευγάρι μπορούσε να συλλάβει και η λήπτρια θα πρέπει να παίρνει ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για να σταματήσουν την πιθανή απόρριψη των εμβρύων.
Μετάφραση από το dailytelegraph.com.au
Οι σκέψεις σας;
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Καλη τυχη
Καλη τους επιτυχια και στη μεταμοσχευση και στην εξωσωματικη και στην εγκυμοσυνη!!!