Η παιδίατρος Ζωή Ηλιοδρομίτη μοιράζεται μαζί μας όλα όσα πρέπει να προσέξουμε (και) αυτό το καλοκαίρι!
Για τα παιδιά κάτω του έτους, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε με φειδώ το οποιοδήποτε αντιηλιακό. Ο βασικός λόγος είναι ότι ακόμα και τα φυτικά αντιηλιακά περιέχουν χημικά φίλτρα (τιτάνιο, αλουμίνο κ.α.). Ναι μεν δεν είναι τοξικά στην περιεκτικότητά τους, όμως επειδή ο φραγμός του δέρματος ενός μωρού είναι μικρότερος, καλό είναι να αποφεύγεται η πολύ συχνή χρήση. Αν το μωρό είναι να εκτεθεί στον ήλιο, μπορείτε να βάλετε αντιηλιακό μόνο στα ακάλυπτα σημεία του σώματος.
Για τα μεγαλύτερα παιδάκια, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούνται αντιηλιακά με δείκτη μέχρι 30. Το αντιηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται στο δέρμα τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το μπάνιο στη θάλασσα και να ανανεώνεται απαραιτήτως κάθε μισή ώρα. Δεν χρειάζεται υπερβολική ποσότητα (να «ασπρίσει» το δέρμα), χρησιμοποιήστε όση ποσότητα θα χρησιμοποιούσατε και με ένα γαλάκτωμα σώματος.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
επισης κοριτσια να θυμαστε:ποτέ το καπέλο βρεγμένο!!!!πάντα στεγνό!. αν το βρεχουμε δημιουργεί ένα είδος θερμοκηπίου στο κεφάλι που οδηγεί σε θερμοπληξίες κ.τ.λ.
την κορουλα μου την εβαλα στην θαλασσα 3,5 μηνων για λιγο ομως,το μωρο σου δειχνει αν του αρεσει η οχι.. δεικτη προστασιας50 λιλα δεν κανει γιατι περιεχει πιο βαριες ουσιες μεσα,30 ειναι μια χαρα!!!
γιατι ανιηλιακο με δεικτη εως 30?Περισσοτερο πχ δεικτη 50 γιατι δεν κανει?