Στέβια!!
Έχω αρκετό καιρό που το μελετάω το θέμα αυτό και έχω διαβάσει άπειρες πληροφορίες! Μου φάνηκε σαν θαύμα εξ ουρανού, πως θα βρεθεί τρόπος να ξεφορτωθώ από το σπίτι μια και έξω, την λευκή ζάχαρη μιας και μόνο κακό κάνει. Μόνο όμως!
Διάβασα πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια, που μπορείτε τώρα και εσείς!
Επίσης εύκολα την βρήκα και την αγόρασα και η δοκιμή με έπεισε πως αξίζει τον κόπο. Έλα όμως που δεν μπορούσα να την χρησιμοποιήσω πουθενά, εκτός από τα ροφήματα ή το ζελέ! Δεν μπορούσα ας πούμε να κάνω ενα κέικ με stevia ή ενα cheesecake!
Ήμουν αρκετό καιρό απασχολημένη με την δουλειά και το ειχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου.
Ήλπιζα πως κάποια στιγμή θα έβρισκα το χρόνο να κάνω τις δοκιμές μου (αν και πιστεύω πως λόγω του ότι η ζαχαροπλαστική είναι χημεία, δύσκολα σε μια ζύμη ή σε ένα γλυκό που βασίζεται στο φούσκωμα όπως κέικ ή κρέμες σαντιγί) θα μπορούσα να αντικαταστήσω την ζάχαρη. Θα χρειαζόταν πιο επιστημονική προσέγγιση στο θέμα.
Έτσι, και πάλι από τον ουρανό μου ήρθε ένα email από την εταιρία Sweet Stevia που έχει αναλάβει την προώθηση της στην Ελλάδα σε πρώτη φάση.
Ένα email που εκτός από πληροφορίες σχετικά είχε ΚΑΙ συνταγές απο τον γνωστό Chef Pâtissier Δημήτρη Χρονόπουλο, με τις οποίες έχω ενθουσιαστεί.
Γι’ αυτό και εφόσον μοιράζομαι μαζί σας σαν μητέρα και σαν γυναίκα τις ανησυχίες μου, όπως στο παρελθόν την χρήσιμη βοήθεια του κουάκερ, θα μοιραστώ και αυτές τις συνταγές, και θα υποσχεθώ πως σε συνεννόηση με την εταιρία, ότι νεότερο υπάρχει σε σχέση με νέες συνταγές, θα είστε οι πρώτες που θα το μαθαίνετε!
Πρώτη συνταγη είναι για cheesecake, ένα δροσερό γλυκό, καλοκαιρινό και κυρίως πάνω στην ώρα για τα βύσσινα!! 🙂
Μανούλες, δοκιμάστε την!!
Υλικά για Κρέμα Τυριού
Τυρί κρέμα, τύπου Philadelphia 290γρ.
Χυμός + ξύσμα λεμονιού ½ λεμόνι
Sweete stevia 8γρ.
Κρέμα σαντιγί 350γρ.
Φύλλα ζελατίνης 3γρ.
Σε ένα μπολ με κρύο νερό από το ψυγείο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 20 λεπτά ένα προς ένα για να μαλακώσουν.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη Sweete, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις λιώνουμε στη φωτιά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, τις προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα σαντιγί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα
Υλικά για Βύσσινα
Φρέσκα βύσσινα 500γρ.
Sweete 3γρ.
Νερό 100γρ.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό με τη Sweete και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα.
Τα αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά για να σωταριστούν.
Έπειτα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.
Υλικά για Μπισκότο
Βούτυρο σε κύβους-κρύο 120γρ.
Sweete 9γρ.
Πούδρα αμυγδάλου 50γρ.
1 μεσαίο αυγό 50γρ.
Αλεύρι πολυτελείας 55% 210γρ.
Λιωμένο βούτυρο 60γρ.
Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση.
Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το λιωμένο βούτυρο, με τη μία ποσότητα αλευριού.
Όσο το μείγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε το ζυμάρι για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε το ζυμάρι με πλάστη, σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο
Μοντάρισμα
Σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, για να σταθεροποιηθεί. Λίγο πριν το σερβίρουμε, διακοσμούμε με τα βύσσινα που έχουμε ήδη προετοιμάσει .
Σερβίρει 15 μερίδες με μονο 9γρ stevia
Την Stevia θα την βρείτε στα φαρμακεία, σε συσκευασία 40 φακέλων 1,5γρ που αντιστοιχεί σε 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρης και το κόστος ανά συσκευασία είναι περίπου στα 6€.
Στα αμέσως επόμενα άρθρα θα ανέβουν όλες οι συνταγές για stevia σε ειδική κατηγορία!
Σας φιλώ!
—
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
sto site tis sweetestevia.gr exei kainourgies sintages pou tha ananeonontai sinexos....dokimaste tes...
Στείλτε τις δικές σας συνταγές και δηλώστε συμμετοχή στον μεγάλο διαγωνισμό για συνταγές με στέβια της Deligios. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 23/7/2012 και οι 50 συνταγές που θα μαζέψουν τα περισσότερα facebook like κερδίζουν. Η σελίδα του διαγωνισμού είναι: Διαγωνισμός συνταγών Deligios Tip: Με την στέβια EryStevio της Deligios δεν χρειάζεται να κάνουμε υπολογισμούς στην ποσότητα της ζάχαρης για την συνταγή μας. Η αναλογία είναι 1 προς 1 και η υφή είναι ακριβώς σαν αυτή της ζάχαρης χωρίς μεταλλική επίγευση ή υπερβολική γλυκύτητα. Μην χάνετε λοιπόν χρόνο στείλτε μας την συνταγή σας, μαζέψτε facebook like και κερδίστε πλούσια δώρα! Για να πάρετε ιδέες: Καλοκαιρινές συνταγές με στέβια Συνταγές με στέβια Περισσότερες πληροφορίες για στέβια μπορεί κανείς να βρεί στο: Στέβια Σχετικά με το φυσικό γλυκαντικό στέβιας EryStevio δείτε το παρακάτω link EryStevio Το φυσικό γλυκαντικό στέβια EryStevio μπορείτε να το βρείτε στα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα. Καλό καλοκαίρι και καλές συνταγές με λίγες θερμίδες!
Deligios σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! Θα περιμένουμε συνταγές με Στέβια για να ενημερώσουμε και τους αναγνώστες μας! :)
καλα τοσο λιγα γραμμαρια χρειαζονται;;;αυτο ειναι πραγματικα τελειο!!!