Προσοχή προσοχή, αν είστε πριν τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης, μην διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές, για το δικό σας καλό!
Αν δηλαδή πάρουμε στα σοβαρά την επικινδυνότητα αυτής της συνταγής… Αν ομως το δούμε ρεαλιστικά το θέμα, φάτε το άφοβα και μην ακούτε κανένα!
Εχω φάει εγώ σοκολατο-παράγωγα στην εγκυμοσύνη… ουυυυυυυυυυ και να ήταν μόνο από σοκολάτα… Τώρα τι κάνουμε!!
Πρόσφατα, λοιπόν, η Ολίβια ανακάλυψε το labor cake… Ένα σοκολατένιο κέικ που βοηθάει, λέει, τον τοκετό να ξεκινήσει!
Όλα τα είχαμε δει, cake για την γέννα, cake για τον χωρισμό, cake για το φύλλο, cake για βάπτιση με τσιλιμπούρμπουλα επάνω.. εεε… ε να μην βγάλουμε ένα ακόμα.. λες και πρέπει να κανουμε δίαιτα… μια χαρά μανουλοκορμάρες είμαστε και όποιος γουστάρει! ( το μανουλο… από το μανούλα.. όχι το μανούλι…. μην παρεξηγηθώ)
Να λοιπόν αφορμή για κραιπάλη… Λιγο η ζέστη, λίγο τα λόγια του παπά.. και ένα μπουτσούνι κέικ, μπορεί να φέρουνε το μωράκι μια μέρα πριν… άντε 2… Νωρίτερα, όχι ευχαριστώ!
Τσακώστε το λοιπόν… λυσσάρες κολασμένες σοκολατοφαγούσες… και μην λυπάστε κανένα.. τόσα θα τραβήξετε στο κρεβάτι των οδυνών.. μια μικρή απόλαυση πριν είναι το ελάχιστο! ΚΙΧ οι άντρες!
Για να κανουμε το υποτιθέμενο Labor Cake θέλουμε αρκετά μεγάλη διαδικασία και στην μετάφραση θα χαθείτε..
Εδω θα την βρείτε ατόφια… Σε πλήρη μετάφραση θέλουμε:
Για να μην αγχώνουμε την έγκυο που θέλει εδώ και τώρα, ένα ζουμερό και πολύ σοκολατένιο cake, σας έχω μια άλλη πρόταση, με εξίσου τέλειο αποτέλεσμα, πολύ απλά υλικά και διαδικασία!
Σοκολατένιο cake με μέλι!
275γρ μαύρη ζάχαρη από μελάσα
225γρ μαργαρίνη
2 αυγά
125ml μέλι
1κ.γ. σόδα
1κ.σ. κακάο σκόνη
100γρ κουβερτούρα καλής ποιότητας
200γρ αλεύρι για όλα
250ml βραστό νερό
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μαζί, εκτός του νερού, που το προσθέτουμε τελευταίο.
Γεμίζουμε ενα ταψί 24εκ. και ψήνουμε για 1 ώρα και μισή (περίπου) ανάλογα το φούρνο.
Για το γλάσσο:
60ml νερό
125ml μέλι
175γρ μαύρη σοκολάτα
75γρ άχνη ζάχαρη
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε καλά το μέλι με το νερό και σε χαμηλή φωτιά χτυπώντας γρήγορα προσθέτουμε την σοκολάτα (πολύ ψιλοκομμένη).
Μόλις ενσωματωθεί, ρίχνουμε και την άχνη και ανακατεύουμε καλά!
Περιχύνουμε το cake μας και είμαστε έτοιμοι!
Συνταγή via nigella.com
Καλή όρεξη!
Σας φιλώ 🙂
Με το καλό να έρθει το μωράκι σας στον κόσμο!
—
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
βρε Ολιβια το κεικ αυτο το δοκιμασες;;απο την σοκολατα κ ο Αρχελαος θα κανει τουμπα κ θα ξεκινησει κ ο τοκετος..εεε;;;
Τώρα εγώ που δεν είμαι έγκυος, μπορώ να το φάω;;;;;;; Pleaseeeeeeeeee!!! Και ναι! Θέλω να το φάω ΟΛΟ ΜΟΝΗ ΜΟΥ!!!!! Δεν θα δώσω ούτε στα παιδιά (με τόσο σοκολάτα, θα έχουν ενέργεια για 3 χρόνια, όχι ευχαριστώ) ούτε στο σύζυγο, που μετά τις καλοκαιρινές μπύρες, παγωτά, κ.λπ. θυμήθηκε πως θέλει να ξεκινήσει υγιεινή διατροφή). Γιαμμμμμμμμμμμμμμ
Ego pou mpika sto enato kai exo anebasei kai zaxaro, ama to fao ti tha ginei? Ase pou kai mono pou eida tis photos mou anebike to zaxaro sto THeo!!! :-PPP Pantos molis genniso tha to ftiakso, to uposxomai!
xriste mou!!! mou trexoune ta salia!!!