(άνευ γλουτένης, άνευ ζάχαρης)
50 γρ. φουντούκια
3 κ. σούπας κλαριφιέ ή βούτυρο ή λάδι καρύδας
εκχύλισμα βανίλιας ή τα σποράκια από μια βανίλια
3 1/2 κ. σούπας άθερμο μέλι (άθερμο μέλι μπορείτε να αγοράσετε από εδώ)
1 κ. σούπας + 1 κοφτή κ. σούπας κακάο
μια τσιμπιά αλάτι
5 κ. σούπας γάλα (φρέσκο ζωϊκό ή γάλα καρύδας/ αμυγδάλου/ φουντουκιού)*
*Μπορείτε να μη χρησιμοποιήσετε γάλα παρά μόνο βούτυρο ή κλαριφιέ ή λάδι καρύδας! Απλά θα βάλετε παραπάνω βούτυρο, δηλαδή αντί για 3 κ. σούπας θα βάλετε περίπου 6! Έτσι δε θα σας χαλάσει τόσο γρήγορα όσο με το φρέσκο γάλα και θα διατηρηθεί και εκτός ψυγείου!
Βάζουμε όλα μας τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουν την επιθυμητή μορφή.
Σε περίπτωση που θέλουμε να μην νιώθουμε το κριτσι κρίτσι του φουντουκιού τότε θα χτυπήσουμε αρκετή ώρα αλλά με τακτά διαλείμματα (αλλιώς το μούλτι πάπαλα!).
(Στη δική μου περίπτωση λόγω κουζινομηχανής δε χρειάστηκε να διακόψω για να κρυώσει το μηχάνημα).
Σκοπός μου είναι ένας.. Η διάδοση μιας πιο σωστής και θρεπτικής διατροφής για όλους και εύχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή το καταφέρω!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο