Αυτή την συνταγή την ξέρω καλά… Tην εχω κάνει πολλές φορές και ίσως είναι μία απο τις αγαπημένες μου… Με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη στις επισκέψεις ή σαν επιδόρπιο…
Είναι συνταγή του Παρλιάρου και είναι φοβερή!
Δοκιμάστε την…
(Για τις θερμίδες μην σκάτε!)
Συστατικά
250 γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
250 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
250 γρ. ζάχαρη
6 αυγά (χωρισμένα)
400 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ ή σκούρο ρούμι
ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων
και τα ανακατεύουμε να ενωθούν εντελώς.
Χτυπάμε τα κροκάδια με τα 2/3 της ποσότητας ζάχαρης, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει
και να γίνει απαλή και πολύ αφράτη κρέμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.
Το μυστικό της καλή μαρέγκας είναι στο δυνατό χτύπημα και στο πολύ καθαρό και στεγνό δοχείο που θα την χτυπήσουμε..
Αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα με τα κροκάδια και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Προσθέτουμε το κονιάκ, την αμυγδαλό-σκονη και δουλεύουμε το μείγμα να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα σε 2 δόσεις για να μην χάσουμε στο ανακάτεμα τον αέρα,
διότι είναι το μόνο διογκωτικό του γλυκού και δεν θα μας γίνει αφράτο.
Καλή επιτυχία, η απόλαυση κατόπιν είναι δεδομένη! 😉
—
Η Νίκη Καβαδάτου είναι μαμά δύο κοριτσιών και ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, γλυκαίνοντας τους καλεσμένους σε πάρτι, γάμους και βαφτίσεις με τα υπέροχα γλυκά της!
Θα την βρείτε στο www.sketiglyka.gr
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Δεν αδυνατιζω που δεν αδυνατιζω..ας το ευχαριστηθω τουλαχιστον..!Γιαμ γιαμ
Mporw na valw, anti gia amigdalopsixa, fountoukopsixa???
... και βέβαια μπορείς... και καρυδόψυχα! περιμένουμε εντυπώσεις... :))
χωρίς καθόλου αλεύρι?
Αυτο ειναι το μυστικό και η ιδιαιτερότητα στην συνταγη... χωρις αλεύρι, μονο με τριμμένο αμύγδαλο. Ειναι σαν σουφλέ μεσα μαλακό και τόσο σοκολατένιο... Δοκίμασε το... ειναι Παρλιάρος! Εγγύηση!!
Μπορουμε να βαλουμε μπισκοτο σκονη αντι αμυγδαλο??
super!!!! μπορώ να μην βάλω κονιακ κ ρουμι ή το χαλαει;
Το εχω κανει και χωρίς ρουμι αλλά εβαλα 2 βανιλίτσες για αρωμα! :) Περιμενω εντυπώσεις!
αλευρι δεν εχει η συνταγή;
Oχι Αννίτα μου, το αλευρι το αντικαθιστά η αμυγδαλόψυχα! Δεν υπάρχει... να το δοκιμάσεις... :)
Eκτος απο ξηρους καρπους κ αλευρι(ειναι αλλεργικη η κορη μου)τι αλλο θα μπορουσα να βαλω;τα αλευρια χωρις γλουτενη που εχω δοκιμασει μεχρι στιγμης δεν εχουν ωραιο αποτελεσμα.
Αλεξάνδρα μου δεν εχω ιδέα.. Αυτη η συνταγη εχει αυτην την ιδιατερότητα, αντι για αλευρι αμυγδαλο. Δεν μπορω να σου πω με σιγουρια για το αποτελεσμα. Μπορεις ομως να δεις εδω http://www.sintagespareas.gr/sintages/keik-karotou-xoris-glouteni-kai-galaktokomika.html Ενα κεικ ιδανικό για σας!
ευχαριστουμε πολυ!!θα το δοκιμασω βεβαια το κεικ..(κρυφα απο την μικρη χαχα)
Φαίνεται τέλειο! Θα το κάνω κ εγω!
Πόση ώρα ψηνουμε και σε τι βαθμούς;;
Το ψήνουμε στους 180 για περιπου 25 με 30 λεπτά. Καλά προθερμασμένο φούρνο! :)
Μας κατέστρεψες πάλι....(τραβάτε με κι ας κλαίω!)