Εσείς; Πως τα χρησιμοποιείτε;
Σας φιλώ γλυκά στην μούρη
μαμά Σοφία
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Αποθηκευσε το στους σελιδοδεικτες χαρα!
Πως θα γίνει να κρατήσω αυτό το post?;)
Προτείνω θυμάρι σε λεμονάτο χοιρινό στην κατσαρόλα, δίνει μια υπέροχη γευστική νότα, γλυκιά κόκκινη πάπρικα σε πατατούλες στο φούρνο ή τηγανιτές, μπαχάρι στον κιμά για το παστίτσιο και μοσχοκάρυδο πάνω από τη μπεσαμέλ, κάρυ σε ρυζάκι και κοτόπουλο, δάφνη στις φακές, στο ψητό ψάρι και στους κοκκινιστούς χοχλιούς. Λατρεύω τα μπαχαρικά και όλα τα μυρωδικά!!
θυμάρι σε ρεβύθια (εγώ τα κάνω πουρέ με μανιτάρια και πατατούλες) Κόλιανδρο (φρέσκο) στο κοκκινιστό μοσχάρι Μάταθο στη χορτόπιτα Λίγο κύμινο στους λαχανοντολμάδες Γλυκιά πάπρικα στις μακαρονοσαλάτες
Καλημερα! Μου αρεσει πολυ το μοσχοκαρυδο και κανελλα (EYAKI) αλλα και ginger . Εγω δεν τρωω τιποτα με αλατι (προβληματα υγεια) και βαζω 6 -7 μπαχαρικα ( παντα πιπερι κοκκινο , μαυρο ,λευκο ) ολα με χημο λεμονι και πολυ λιγο σαλσα soya.
Ελάτε-ελάτε....πείτε κι άλλα μυστικά δικά σας!!! Όλα τα παραπάνω θα τα δοκιμάσω!!! :)
Βάλε ξύσμα λεμονιού σχεδόν παντού(κινέζικο, λαδερά, κοκκινιστό, σπανακόρυζο, ρύζι, σαλάτες, κουλουράκια, κέικ κ.α. κ.α.), προσάρμοσε μόνο την ποσότητα. Κ το σαφράν επίσης, μπαίνει ακόμη και στον καφέ ή το τσάι και είναι τρομερά αντιοξειδοτικό. Κάτι εναλλακτικό είναι ο κουρκουμάς. Δενδρολίβανο βάζω και στις πατάτες φούρνου μαζί με λαδολέμονο και δε μας φτάνει ποτέ ένα ταψί! Γενικά τα μπαχαρικά είναι ένας μαγικός κόσμος.. υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί να πειραματιστεί κανείς... Αχ! πολύ μεγάλη κουβέντα άνοιξες!!
Μαζί σου!!!Λατρεία μεγάλη!!!Μοσχοκάρυδο και κανέλλα σε κοκκίνιστα πάντα... Κύμινο μπόλικο εννοείτε στα σουτζουκάκια και πάει τρελά στο στιφάδο επίσης!!!Μου άνοιξες την όρεξη....
Και λίγο κυμινο στα γιουβαρλακια!!!
Βάλε δεντρολιβανο φρέσκο ψιλοκομμενο και στις φακες!!! Θα με θυμηθεις!
Συμφωνώ απόλυτα με το δενδρολίβανο κ τις φακές. Επίσης δίνει ωραίο άρωμα σε οποιοδήποτε κρεατικό γίνει λεμονάτο ή κ με μουσταρδα, στο φούρνο με πατάτες!
Βάλε δεντρολίβανο σε χοιρινό και τελείωσε το με μέλι. Απίθανο