Στο προηγούμενο άρθρο περί φρούτων, σας είχα υποσχεθεί να σας δώσω διάφορα dressing για τις φρουτοσαλάτες σας καθώς και μικρά κόλπα για να κρατάτε τις φρουτοσαλάτες σας φρέσκες.
Κάτι που εγώ φτιάχνω συχνά και προσθέτω στην φρουτοσαλάτα μας είναι το παρακάτω :
1 κουταλιά της σούπας καρυδόψιχα
περίπου 10 τεμάχια μινιατούρες marshmallows
1 κουταλιά της σούπας μούσλι
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες ή αποξηραμένα cranberries
1 κουταλιά της σούπας ψίχα από τζίντερ
Τα ανακατεύω όλα μαζί και τα ρίχνω στο μπολ. Το μπολ αδειάζει σε χρόνο dt!
Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μόνα τους ή σε συνδυασμό πολλά από τα παρακάτω:
χυμό από λάιμ
χυμό από μήλο
χυμό από πορτοκάλι
χυμό από ανανά
γιαούρτι πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά
κρέμα πουτίγκας (μην ξεφύγετε ε;)
ανακατεμένη μαρμελάδα της αρεσκείας με γιαούρτι
λικέρ της αρεσκείας σας (επίσης μην ξεφύγετε)
τυρί κρέμα (κόλαση!!!)
Μπορώ να γράψω πολλά ακόμη, αλλά ίσως να με θεωρήσετε υπερβολική γι’ αυτό σας δίνω τα βασικά που χρησιμοποιώ εγώ κατά καιρούς .
Dressings
1. Aνακατέψτε 4 κ.σ. μέλι + 1 κ.γ. χυμό λεμόνι + 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι σε ένα μικρό μπολ και περιχύστε την φρουτοσαλάτα. Θα με θυμηθείτε!
2. Ανακατέψτε 1/2 φλ.τσαγιού μαγιονέζα (light καλύτερα) + 1/2 φλ.τσαγιού τυρί κρέμα (light επίσης) + 2 κ.γ. ζάχαρη (και στέβια μπορείτε) + 2 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι + 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό). Αυτό το dressing είναι εξαιρετικό και για πράσινη σαλάτα!
Πως διατηρούμε την φρουτοσαλάτα μας φρέσκια & λαχταριστή
Βασικά υπάρχουν 2 κανόνες για να κρατηθεί φρέσκια η φρουτοσαλάτα μας.
Ο ένας είναι να την κόψουμε λίγο πριν την καταναλώσουμε για να μην μαυρίσουν/μαραθούν τα πιο ευπαθή φρούτα(βλέπε μήλα π.χ.) και ο άλλος κανόνας είναι να χρησιμοποιήσετε λίγο όξινο χυμό από λεμόνι, πορτοκάλι ή όποιο άλλο εσπεριδοειδές. Αυτό θα βοηθήσει τα φρούτα που μαυρίζουν σχεδόν μόλις έρθουν σε επαφή με τον αέρα (οξυγόνο) να κρατηθούν στο φυσικό τους χρώμα. Μιλάμε για φρούτα όπως τα μήλα, τα αχλάδια, οι μπανάνες κ.τ.λ.
Και για το τέλος σας άφησα το αγαπημένο μου! Νομίζω κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αντισταθεί σε αυτή την φρουτοσαλάτα και όλοι με ρωτάνε τι έχω βάλει μέσα!
Χρησιμοποιώ :
3 φλυτζάνια κομμένες φράουλες
2 φλυτζάνια βατόμουρα (όταν βρίσκω)
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
2 φλυτζάνια άσπρα σταφύλια σταφίδα (μη κουκουτσούχα)
Και για dressing βάζω
Περίπου 250 γρ. γιαούρτι κλασσικό ή με γεύση βανίλια, 1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλλα, 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και 1/2 φλ. ψημένα αμύγδαλα (είτε φιλέ, είτε κροκάν, είτε μπαστουνάκια, είτε αλεσμένα στο μούλτι).
Το παραπάνω μπορείτε να το κάνετε όλο μαζί σε ένα μπολ και να βάλετε το dressing από πάνω, είτε να χωρίσετε τα φρούτα σε 8 μπολάκια και μόλις ανακατέψετε τα υλικά του dressing να το μοιράσετε εξίσου.
Επίσης μπορείτε να κρατήσετε τα αμύγδαλα για το τέλος και να τα βάλετε σαν διακόσμηση από πάνω!
Σημείωση : Αν έχετε ωμά αμύγδαλα και θέλετε να τα ψήσετε, βάλτε τα σε αντικολλητικό τηγάνι ή στον φούρνο μέχρι να καφετίσουν, περιμένετε να κρυώσουν και τεμαχίστε τα όπως σας αρέσει!
σας φιλώ γλυκά στην μούρη
μαμά Σοφία
[divider]
Η Σοφία είναι μαμάς της Μαρκέλλας, τις περιπέτειες της οποίας μπορείτε να διαβάζετε στο www.μαρκέλλα.gr
Mπορείτε όμως να την εμπιστευτείτε για κάθε είδους εκτύπωση και όχι μόνο: Mama’s Prints!!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΜΑΜΑ ΣΟΦΙΑ !! ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΕΣ!! ΘΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΜΕΣΣΑ.