Η λατρεία μου γι’ αυτή τη φοβερή πραλίνα φουντουκιού δεν έχει όρια! Φτιάξτε και σεις την κολασμένη σοκολατένια απόλαυση σε βάζο στο σπίτι σας με την παρακάτω εύκολη συνταγή:
Υλικά
Οδηγίες
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 176°C.
2. Απλώστε τα φουντούκια σε μία στρώση επάνω σε μία λαδόκολλα και ψήστε τα στο φούρνο για περίπου 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να έχει αρχίσει να φουσκώνει η φλούδα τους. Τυλίξτε τα σε μία πετσέτα και τρίψτε τα καλά ώσπου να φύγει όσο περισσότερη φλούδα γίνεται (δεν θα φύγει όλη και δεν πειράζει). Αφήστε τα να κρυώσουν.
3. Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι επάνω από νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία. Αφήστε τη να κρυώσει.
4. Σε ένα πολυμηχάνημα, αλέστε τα φουντούκια μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέστε το λάδι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη βανίλια και το αλάτι και συνεχίστε να αλέθετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο – όσο λείο θέλετε. Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατέψτε καλά και έπειτα στραγγίξτε το μείγμα για να αφαιρέσετε όσα κομμάτια φουντουκιού περίσσεψαν. Η Nutella σας θα είναι λεπτή και κάπως υδαρή και ζεστή, αλλά θα πήξει καθώς κρυώνει. Βάλτε τη σπιτική σας Nutella σε ένα βαζάκι και αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το μείγμα διατηρείται εκτός ψυγείου έως και 2 εβδομάδες.
Είμαι σίγουρος πως θα τη λατρέψετε και σεις και τα παιδιά σας (αν σας περισσέψει δηλαδή και προλάβουν να δοκιμάσουν κι αυτά!)
πηγή: leitesculinaria.com
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
ωραιο ακουγεται...γιαμιιιι
Καλησπερα.Οταν λες βανιλια εννοεις την σκονη?