1 πακέτο σφολιάτα
4-5 πατάτες μεγάλες
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1-2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 αυγό
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 φλ. τσαγιού τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Αλάτι-πιπέρι
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε,σε μέτρια φωτιά, τα πράσα, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν
Σε ένα μεγάλο μπολ πατάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ή με τα χέρια μας (όχι να λιώσουν εντελώς) και προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα πράσα, κρεμμύδι, πιπεριές, το αυγό, το γάλα, το τυρί, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά
Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την γέμιση
Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 40-45 λεπτά
Tips: Εναλλακτικά μπορούμε να μοιράσουμε την γέμιση στα δυο φύλλα σφολιάτας και να τα τυλίξουμε σε ρολό
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Εντάξει δεν σχολιάζω ποτέ σε συνταγές, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως όταν διάβασα τη συγκεκριμένη μου τρέξανε τα σάλια... φαντάζει πολύ γιάμι γιάμι μεζές!