Γνωστή και αγαπημένη πια συνταγή! Τα μπισκότα οδοντοφυίας γίνονται εύκολα, χρειάζονται λίγα υλικά και είναι σκληρά ώστε να ανακουφίζουν τα πονεμένα ουλάκια των μωρών. Λιώνουν πολύ αργά στο στόμα τους και έτσι μπορούν να τα απασχολούν για ώρες!
1 κουπα αλεύρι
1 κουπα φρουτόκρεμα ή φαρίν λακτέ (μπορείτε να αντικαταστήσετε με βρώμη, όπως μας έγραψαν κάποιες μανούλες)
3 κουταλιες της σούπας λάδι
παγωμένο νερό (περίπου 1 κούπα)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σκόνη κρέμας και σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι. Βάζουμε λίγο από το παγωμένο νερό (ξεκινάμε με 1/4 φλ), ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μια σφιχτή μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
Ανοίγουμε τη ζύμη στο πάχος ενός κράκερ και κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε (δαχτυλίδι ώστε να το κρατάει το μωρό εύκολα με το χεράκι του ή μπαστουνάκι με τρυπούλα πάνω για να περάσουμε κορδονάκι)
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 10-12′ ή μέχρι να γίνουν ελαφρώς καφέ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.
Η αγαπημένη αυτή συνταγή είναι από τις Συνταγές της Παρέας
Είμαι η μαμά της Αθηνάς, του Αρχέλαου και του Άγγελου. Λατρεύω τη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της. Όπως άλλωστε λατρεύω το να είμαι μαμά! Σπούδασα Ιατρική, ασχολήθηκα από νωρίς με τη μουσική, το γράψιμο και ένα σωρό άλλα πράγματα ώσπου με κέρδισε τελικά το internet που συνδυάζει τα πάντα! Ευχαριστώ που διαβάζετε το Είμαι Μαμά! Κατά κάποιο τρόπο, παιδάκι μου είναι και αυτό! :)
λοιπον τα εχω κανει 2 φορες και καμια απο τις 2 δεν βγηκαν σωστα ηταν μαλακα ασε που ειναι 6 μιση μηνων ο μικρος μ και εχει 6 δοντακια και φοβαμαι να του δωσω. μπορει καποια να μας διευκρινησει το παχος?? οταν λεμε μεγεθος κρακερ ποιο μεγεθος εννοουμε???