Μια υπέροχη βάπτιση που στο μυαλό μου δούλευα μήνες, που οι συμπτώσεις ήταν φοβερές και που το Ελλάδα-Καναδά το έκανε Σύνταγμα-Ομόνοια…
Πριν από πολλούς μήνες έλαβα ένα mail από μια μανούλα που ζει μόνιμα στον Καναδά και προσπαθούσε απο εκεί, να ετοιμάσει την βάπτιση της κόρης της που θα γινόταν στον Άγιο Χαράλαμπο Νίκαιας, στην Λάρισα! Ήταν απίστευτα οργανωμένη, ήξερε ακριβώς τι ήθελε, πράγμα που λατρεύω στους πελάτες και έτσι ξεκίνησαν όλα. Έκανα πολλές δοκιμές, διότι τα κεράσματα τα ετοιμάσαμε εμείς, με πρωτότυπες συνταγές και designs…
Το cupcake ήταν Vanilla με Lemon Swiss Buttercream, τα cakepops ηταν σοκολάτένιο cake με praline σοκολάτας, βουτηγμένα στην λευκή σοκολάτα…. και τα μπισκότα ήταν Frensh Butter cookies σε σχήμα λουλουδιού με stick.
Μέσω email μου έστειλε εικόνα, με την βοήθεια της Ελένης Ζμπήτα το έστησαν και όλα έγιναν απίθανα.. Βασικά αυτό που μου άρεσε πολύ ήταν ότι το candy table ήταν γεμάτο διάφορα κεράσματα, μπισκότα, marzipans, macarons, ξεροτήγανα, cupcakes…. πολλά πολλά σχέδια… γεμάτο γεύση και χρώμα, γευστική πανδαισία!!
Στο τέλος παγωμένες βυσσινάδες, πολλά αναψυκτικά και νερό ήταν στον πάγο… δροσερά έτοιμα να μας ξεδιψάσουν!
Nίκη Καβαδάτου
Θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας τη βάφτιση του μικρού σας αστεριού;
Διαλέξτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, γράψτε μας πώς την ετοιμάσατε και στείλτε μας e-mail στο eimaimama@gmail.com
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Όντως υπέροχο!!! Τέλεια τα χρώματα! Και γω προσπαθώ να ετοιμάσω την βάπτιση του μικρού μου για την ερχόμενη άνοιξη και έχω ενθουσιαστεί με το candy buffet!! Σκέφτομαι και γω τι να βάλω άπό λιχουδιές, έχω δει τόσα πολλά! Αλλά κινούμαι στις επιλογές της κοπέλας. Σε σιέλ πουά και σοκολατί χρώματα καθότι αγοράκι! Κι αυτά τα macarons τα έχω βάλει στο μάτι και σκοπεύω να τα δοκιμάσω σύντομα!Τι όμορφα που φαίνονται! Μπράβο σου όλα τέλεια! Μια ερώτηση μόνο?? Επειδή δεν έχω βρει ακόμα συνταγή μπισκότων που να μην χάνουν το σχήμα τους με το ψήσιμο, θα μπορούσες κάποια στιγμή να μοιραστείς την συνταγή μαζί μας?
Εχω εγω μια συνταγη 500γρ αλευρι 250γρ Βούτυρο (ΟΧΙ Βιταμ, βουτυρο) 250γρ καστανη ζαχαρη 7 κουταλιες της σουπας λευκη ζαχαρη 2 κουταλιες της σουπας γαλα ενα αυγο μια πρεζα αλατι Απο εκει και περα αναλογα με τα μπισκοτα βαζεις οτι θες, βανιλια-κανελα-γαρυφαλλο-κάρδαμο-ginger-εσανς πορτοκαλι-λεμονι-κακαο οτι θες Χτυπας στο μιξερ βουτυρο ζαχαρη, ρίχνεις αυγο γάλα και μυρωδικα και τελος το αλεύρι, ζυμωνεις μεχρι να γινει μια ωραια ζυμη την αφηνεις μιση ωρα στο ψυγειο να ξεκουραστει και ανοιγεις πανω σε λαδοκολα σε παχος μισο χιλιοστο, κοβεις και ψηνεις (Πάλι στη λαδοκολλα) στους 180 για 20-30 λεπτα. Βγαινουν σχετικα μαλακα από το φουρνο αλλα μολις κρυωσουν γινονται σκληρα και τραγανα. Εγω με αυτα φτιάχνω τρισδιάστατα σπιτάκια gingerbread αλλα κρατανε οποιοδηποτε σχημα ακόμα και τα πιο περίπλοκα. Επίσης ειναι πολυ καλα και για σνακ (Νομιζω οτι η αρχικη συνταγη ειναι του Παρλιαρου αλλα εγω της εχω αλλαξει τα φωτα στα χρονια που την κανω ειδικα με τα μυρωδικα) Η Συνταγη βγαζει 20-40 μπισκοτα αναλογα το σχημα που εχουν και μπορεις να την ξανανοιγεις και να την ξανανοιγεις μεχρι να τελειωσει ολη. Αντεχουν εβδομαδες μεσα σε ταπερ και δεν μαλακωνουν αν δεν παρουν υγρασία.
Καλα ειμαι ΤΕΛΕΙΩΣ ηλιθια... ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΣΤΟ οχι χιλιοστο Dummy!!!!!!!!!!!!!!
Αναστασια να εισαι καλα!κραταω και εγω τη συνταγη σου!
Υπέροχο το stand με τα γλυκάκια! Από τα πιο καλαίσθητα που έχω δει