Η πίτα αυτή, που θυμίζει πάστα φλόρα και έρχεται από τον αμερικάνικο νότο, σερβίρεται ζεστή (όσο υπάρχουν ροδάκινα) με παγωτό βανίλια ή σαντιγί. Γίνεται επίσης με νεκταρίνια, δαμάσκηνα ή και μούρα για αλλαγή. Τα ροδάκινα σε κονσέρβα δεν είναι το ίδιο καλά, προτιμήστε τα φρέσκα και ώριμα φρούτα.
Υλικά (για 8 μερίδες)
Γέμιση:
8 μεγάλα ώριμα ροδάκινα – χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε φέτες
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/4 κούπας βούτυρο
Επικάλυψη:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρύσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κούπας βούτυρο
1/4 με 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος
1 αβγό – χτυπημένο
Οδηγίες
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
2. Ανακατέψτε τα ροδάκινα με τα 1/4 κούπας αλεύρι. Τοποθετήστε τα στον πάτο ενός ρηχού, καλολαδωμένου ταψιού (9 x 5 x 3 ίντσες).
3. Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη με το κάρδαμο το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια μέχρι να γίνουν ένα τέλειο μείγμα.
4. Ραντίστε με το μείγμα αυτό τα ροδάκινα στο ταψί.
5. Κόψτε το 1/4 κούπας βούτυρο σε κυβάκια και βάλτε το επάνω από τα ροδάκινα.
6. Ανακατέψτε 1 κούπα αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την κρυσταλλική ζάχαρη.
7. Κόψτε το υπόλοιπο 1/4 κούπας βούτυρο σε μικρά κυβάκια και ανακατέψτε με το μείγμα του αλευριού μέχρι να δημιουργήσει τραχιά ψίχουλα.
8. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο αλεύρι με το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
9. Απλώστε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να είναι 1/4 της ίντσας σε πάχος. Απλώστε την πάνω από τα ροδάκινα σε λωρίδες ή κυκλάκια, αφήνοντας κενά για να περνάει ο αέρας.
10. Απλώστε το αβγό πάνω από τη ζύμη αλείφοντάς το.
11. Ψήστε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και τα ροδάκινα να αρχίσουν να κάνουν φουσκάλες κάτω από την κρούστα.
Έτοιμη!
πηγή: family.go.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο