Ένα από τα αγαπημένα μου ορεκτικά είναι τα onion rings. Αυτά τα τρυφερά κρεμμύδια τυλιγμένα σε κουρκούτι κάνουν τα σάλια μου να τρέχουν. Apple rings όμως; Πρώτη φορά έβλεπα.
Και έτσι αποφάσισα να σας παρουσιάσω τη συνταγή που βρήκα. Άστε που μου κάνει και χριστουγεννιάτικη η κανέλα. Όταν ήμουν μικρός έτρωγα συχνά μήλα (και πορτοκάλια) με κανέλα, οπότε σε συνδυασμό με το κουρκούτι, φαντάζουν στο μυαλό μου ένας αχτύπητος συνδυασμός.
Υλικά:
Για την επικάλυψη της κανέλας:
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, το αλάτι, το 1/8 κτγ κανέλας. Αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύετε το αυγό και το βουτυρόγαλα. Σε ένα τρίτο πιάτο, φτιάξτε την επικάλυψη των δαχτυλιδιών σας αναμειγνύοντας 1/3 κούπας ζάχαρη με 2 κτγ κανέλα. Αφήστε τα και αυτά στην άκρη.
Στη συνέχεια, κόβετε τα μήλα σε χοντρές φέτες και τα κόβετε δαχτυλίδια διαφόρων μεγεθών, με τη βοήθεια κόφτη μπισκότων. Πετάξτε τον πυρήνα τους.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύετε τα συστατικά του πρώτου μπολ και του δεύτερου με το αυγό καθώς το λάδι καίει. Αυτό θα είναι το κουρκούτι σας.
Βουτήξτε τα δαχτυλίδια του μήλου μέσα στο κουρκούτι και βγάλτε τα αμέσως έξω, ένα-ένα τη φορά, αφαιρώντας όσο κουρκούτι στάζει, χτυπώντας τα ελαφρά στα τοιχώματα του μπολ.
Τηγανίζετε τα δαχτυλίδια λίγα-λίγα τη φορά, γυρνώντας τα ώστε να ροδοκοκκινήσουν και από τις δύο πλευρές.
Αφού έχουν γίνει τραγανά, τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχετε βάλει χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν για λίγα δευτερόλεπτα.
Αμέσως μετά περνάτε τα δαχτυλίδια από την επικάλυψη της κανέλας, ένα ένα, μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Αφήστε τα να ηρεμήσουν επάνω σε μία σχάρα και σερβίρετέ τα ζεστά.
Καλή όρεξη!
πηγή: fortunegoodies.com
πωπω με σκοτωνεις! μια απ αυτες τις μερες θα τα φτιαξω ( δεν εχω κοφτη και πρεπει να βρω).
Περιττό να σου πω πως σηκώνομαι επιτόπου να τα φτιάξω!!!! :D