Οι μέρες πλησιάζουν και η αγωνία για την έλευση του μωρού σας όλο και μεγαλώνει! Από την ημέρα που μπαίνετε στον 9ο μήνα, υπάρχει η πιθανότητα να γεννήσετε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Γι αυτό πρέπει να είστε οργανωμένοι και να τα έχετε όλα έτοιμα. Τόσο στο σπίτι όσο και για τις πρώτες μέρες σας στο μαιευτήριο.
Παρακάτω σας δίνουμε μία λίστα για όλα τα απαραίτητα που πρέπει να έχετε προμηθευτεί για το βρεφικό δωμάτιο, ώστε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί το νέο μέλος!
– Αν το έχετε βάψει, θα πρέπει να έχει στεγνώσει και να έχει αεριστεί καλά ο χώρος. Συνίσταται να το βάφετε ενάμιση με δύο μήνες πριν την ημερομηνία του τοκετού σας.
– Βρεφικά έπιπλα. Να έχετε αγοράσει, στήσει και καθαρίσει καλά τα έπιπλα του δωματίου. Απαραίτητη είναι σίγουρα η κούνια. Αν έχετε συρταριέρα, μπορειτε να χρησιμοποιήσετε αυτή για αλλαξιέρα για να μην μπείτε σε περιττά έξοδα.
– Οργανώστε τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας. Στο πρώτο ράφι της αλλαξιέρας τοποθετήστε τα προϊόντα βρεφικής περιποίησης, πάνες και κάποια φορμάκια που θα χρησιμοποιείτε συχνά. Επειδή τα ρουχαλάκια του μωρού είναι μικρά σε μέγεθος μπορείτε να τα οργανώσετε και σε κουτιά ή ψάθινα καλάθια για να έχετε περισσότερο χώρο.
– Ένας κάδος απορριμμάτων δίπλα από την αλλαξιέρα θα σας φανεί πολύ χρήσιμος.
– Αν έχετε χώρο, θα σας βοηθήσει πολύ μια αναπαυτική πολυθρόνα ή ένας καναπές
– Παιχνίδια για νεογέννητα. Προσοχή, μην εντυπωσιαστείτε από την μεγάλη ποικιλία του εμπορίου και αγοράσετε πολλά γιατί θα σας φέρουν αρκετά δώρα για το νεογέννητο μωρό σας!
– Τα απαραίτητα για το μπάνιο και το φαγητό του.
– Φωτάκι νυκτός. Προσοχή να μην είναι πολύ έντονο.
– Φωτιστικό οροφής. Διαλέξτε κάποιο με ελαφριά υλικά. Αποφύγετε τους πολυελαίους και τα κρύσταλλα.
– Προαιρετικά ένα cd player και ενδοεπικοινωνία. Πείτε όχι στην τηλεόραση!
– Ένα ρολόι για να παρατηρείτε το πρόγραμμά του.
– Κουρτίνες. Η καλύτερη επιλογή είναι μια διπλή κουρτίνα ώστε να μπορείτε να ρυθμίζετε το φως.
– Αντιολισθητικά χαλιά προς αποφυγή ατυχημάτων
– Θερμόμετρο χώρου ώστε να ελέγχετε την θερμοκρασία που πρέπει να είναι στους 18-20 βαθμούς.
Κάντε σωστές επιλογές και προσέξτε τις αγορές σας. Προμηθευτείτε μόνο τα απαραίτητα που θα σας χρειαστούν τις πρώτες μέρες. Τα δώρα που θα σας φέρουν θα καλύψουν πολλές από τις ανάγκες σας και στη συνέχεια σιγά σιγά θα αγοράζετε ό,τι σας χρειάζεται.
Με το καλό!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
" Ένας κάδος απορριμμάτων δίπλα από την αλλαξιέρα- Αν έχετε χώρο, θα σας βοηθήσει πολύ μια αναπαυτική πολυθρόνα ή ένας καναπές-Προαιρετικά ένα cd player και ενδοεπικοινωνία - Ένα ρολόι για να παρατηρείτε το πρόγραμμά του - Κουρτίνες - Αντιολισθητικά χαλιά προς αποφυγή ατυχημάτων - Θερμόμετρο χώρου ώστε να ελέγχετε την θερμοκρασία που πρέπει να είναι στους 18-20 βαθμούς." η υπερβολή στον υπέρτατο βαθμό................ τι να πω; γράφουμε απλώς και μόνο για να γράφουμε; έχετε καταλάβει ότι σας διαβάζουν γυναίκες που δυσκολεύονται ακόμη και για να πάρουν μια καινούρια κούνια και έχουν πολλά δανεικά μωρουδιακά ;;;;;;;;;;;;;;
Αγαπητή Όλγα, αν πρόσεξες στο άρθρο ίσα ίσα προσπαθώ να μην σας βάλω σε περιττά έξοδα, το οποίο και σημειώνω αρκετές φορές μέσα στο κείμενο.Από κει και έπειτα είναι κάποιες συμβουλές που θα βοηθήσουν την νέα κυρίως μαμά. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να τα αγοράσεις όλα, αλλά κάποιος ειδικός που τα ζει καθημερινά οφείλει να σε συμβουλέψει και να σε προετοιμάσει. Έπειτα εσύ φιλτράρεις τις πληροφορίες και σύμφωνα με τις οικονομικές σου δυνατότητες κάνεις ό,τι θεωρείς σωστό και χρήσιμο. Για παράδειγμα πολλές μανούλες δεν σκέφτονται τον κίνδυνο που θα έχει ένα κρυστάλλινο φωτιστικό. Ή δεν ξέρουν τι χαλί να διαλέξουν, ποια κουρτίνα κτλ.. Μακάρι κάποιες από εσάς να βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο γιατί πραγματικά δεν γράφουμε για να γράφουμε!