Ειμαι και εγω μαμα ενος ζευγαριου, μονο που τα δικα μου τα παιδια ειναι λιγο μεγαλα, στα 14 και στα 18. Η δικια μου ηλικια 41, όπως και του μπαμπα μας.
Το δικο μου προβλημα (μεσα σε εισαγωγικα) ειναι οτι ο συζυγος τα τελευταια χρονια ζηταει ενα τριτο παιδι, κατι που εγω ουτε να κουσω δε θελω. Ειναι σαν να εχω κλεισει σα μανα, ποτε δεν ημουν άλλωστε των πολλων παιδιων.
Δεν μπορω να φανταστω με την καμια ομως οτι θα αλλαξω τη ζωη μου και θα ξαναρχισω παλι από την αρχη. Οσες μαμαδες το εχουν κανει, μου λενε οτι ειναι τελειο και οτι εχουν ανανεωθει και εχουν νιωσει καλυτερα τη μητροτητα, εγω ομως το φοβαμαι.
Ολο αυτο τον καιρο των καυγαδων, προσπαθω να πεισω το συζυγο μου οτι δε το θελω, μεχρι που προχθες μου κατι που με στεναχωρησε και καθολου δε μου αρεσε:
ή παιδι ή φευγει!
Ενιωσα πολυ ασχημα. Να πω οτι οικονομικο προβλημα για ενα τριτο δε τιθεται και οτι η σχεση μας σαν ζευγαρι ηταν παντα μετρια.
Ρωταω λοιπον, εχω το δικαιωμα να του το αρνουμαι; Εχει το δικαιωμα να μου το επιβαλλει και να με απειλει τη στιγμη που ολοι ξερουμε οτι αυτο πρεπει να το θελουν και οι δυο και οτι παντα το βαρος πεφτει στη μαμα;
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
στο καλό και να σας γράφει...... Φοβάται ότι μόλις φύγουν τα παιδιά θα μείνετε μόνοι ως ζευγάρι.
ακριβως!Τα'πες ολα....
'Εεεεετσι!!!!
συμφωνώ απόλυτα! Και όπως λέγαμε και παιδιά... ο δρόμος ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα!
Τα τελεσίγραφα δεν είναι ποτέ καλά για μια σχέση. Και όταν μπαίνει το "ή φευγω" δεν ξέρω τι πιθανότητες έχει να κρατήσει η σχέση. Δηλαδή εσύ και τα παιδιά που ήδη έχετε δεν είναι ικανά να τον κρατήσουν; Τι να πω σε οποιαδήποτε περίπτωση αυτές δεν είναι συνθήκες για να έρθει μια νέα ζωή στον κόσμο, ένα μωρό, και να μεγαλώσει ευτυχισμένα. Είναι τουλάχιστον ανώριμο και εγωιστικό να θέλει ο άντρας σου να "χρησιμοποιήσει "ένα παιδί για να κρατήσει τη σχέση σας!
Σιγουρα δεν ειναι σωστο να σε "εκβιάζει" ...ειδικά από την στιγμή που έχετε και 2 παιδιά! προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο....παιδί με καυγάδες δεν γίνεται!! ελεος! από την άλλη βεβαια αν και εσύ θα ήθελες ένα μωράκι, τότε ναι πράγματι θα ήταν ωραίο! Βέβαια η ηλικία σου δεν είναι και ιδανική, με την έννοια ότι είναι καλύτερο για μια γυναίκα να κανει παιδιά πιο νέα απο καθαρα βιολογικής πλευράς....όπως και έκανες άλλωστε... αλήθεια ποσο καιρό επιμένει? μήπως είναι απλώς κάποια φάση που περνάει???
Θα ήθελα να σε ρωτήσω πρωτίστως αν μπορείς και πιστεύεις ότι έχεις τις αντοχές και δευτερευόντως αν ο σύζυγός σου ήταν δίπλα σου στο μεγάλωμά τους όσο ήταν μωρά...σε ξενύχτια, κλάματα, γιατρούς, παιδικές ασθένειες κλπ...
Νομίζω πως στη θέση σου ούτε εγώ θα ήθελα τρίτο παιδί και μάλιστα με 2 παιδιά ήδη και σε ηλικία των 14-18. Δε θα αισθανόμουν άνετα και απέναντι στα παιδιά μου: εννοώντας πως αυτά σε λίγο θα ξεκινήσουν τις δικές τους σχέσεις και εγώ, η μητέρα τους, να είμαι έγκυος σε τρίτο παιδί. Ίσως και να είμαι υπερβολική όμως (το έχω αυτό). Όπως και να 'χει είναι μια απόφαση που πράγματι πρέπει να την παίρνει από κοινού ένα ζευγάρι και σίγουρα να μην είναι το παιδί αυτό που θα κρατάει τον ένα από τους δυο να μη φύγει από τη σχέση.