Πρόκειται για τα πιο εύκολα και νόστιμα πιροσκάκια που έχω δοκιμάσει! Την συνταγή μου την έστειλε στο facebook η φίλη μου η Μαρίνα. Διαβάζοντας την είδα ότι είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και αποφάσισα να τα δοκιμάσω αμέσως!!
Πραγματικά υπέροχα! Δεν λέω κάτι άλλο… απλά δοκιμάστε τα!!
περίπου 25 κομμάτια
για την ζύμη
1 κούπα γάλα χλιαρό
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
1/2 κούπα πουρέ πατάτας (έτοιμη σκόνη σε φακελάκι ή βρασμένη πατάτα)
2 κ.σ σπορέλαιο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
για την γέμιση
Λουκάνικα κοκτέιλ ή φέτα ή πατάτα βραστή, λιωμενη με άνηθο και τυρί που λιώνει ή κιμάς μαγειρεμένος με κρεμμυδάκι φρέσκο και άνηθο
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και την μαγιά
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης τα ανοίγουμε με το χέρι μας σε φύλλο, βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και τα κλείνουμε σε σχήμα πιροσκί
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και απο τις δυο πλευρές για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν
Tip: Για να μην αρπάξουν εξωτερικά τα πιροσκί και μέσα είναι άψητα, μόλις τα ρίξουμε στο τηγάνι χαμηλώνουμε την φωτιά
Εξίσου νόστιμα γίνονται άμα τα ψήσουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν!!
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος! Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική! Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Εάν δεν βάλω πουρέ στην ζύμη πειράζει?
ΟΛΓΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ....ΠΟΣΟ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΘΕΛΕΙ 2ΚΟΥΠΕΣ Η 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Καλησπέρα Αλέκα!2 κουταλιές της σούπας
ερωτησουλα επειδη σκοπεύω να τα κανω: το τηγάνι να είναι γεμάτο με λάδι οπως π.χ. οι λουκουμάδες η στον πατο όπως π.χ. τα κεφτεδάκια;
Εγώ τα τηγανίζω σε μπόλικο λάδι(λουκουμάδες).Αρχικά να είναι καυτό και μόλις ρίξεις τα πρώτα το χαμηλώνεις για να μην σου αρπάξουν εξωτερικά