Ανάμεσα σε λούζες και τυροβολιές στην τελευταία μου γαστρονομική βόλτα στην Τήνο δοκίμασα τούτη την υπέροχη αφράτη και με απλά υλικά, που έχουμε όλοι στο σπίτι μας, πατατόπιτα!
αλάτι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο για από πάνω
4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
πιπέρι
1 φλιτζάνι μυτζήθρα ξερή τριμμένη
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουτ. σουπ. ρίγανη
2 κουτ. σουπ. βούτυρο για το τηγάνι
2 1/2 κιλά πατάτες μικρές
1/2 φλιτζάνι γάλα
Πλένετε καλά τις πατάτες για να φύγει το χώμα και τις βράζετε μαζί με το φλούδι τους. Τις στραγγίζετε. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από το μύλο του πουρέ.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, μαραίνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε να κρυώσει.
Προσθέτετε όλα τα υλικά στο μίγμα του πουρέ, και τέλος το κρεμμύδι, τα ανακατεύετε, ελέγχετε το μίγμα και αν δεν είναι σφικτό, προσθέτετε κι άλλη τριμμένη φρυγανιά ή τυρί.
Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψί 25Χ35 εκ. περίπου, απλώνετε το μίγμα και το στρώνετε με μια σπάτουλα, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Παίρνετε ένα πιρούνι και χαράζετε την πίτα σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια.
Περιχύνετε την πατατόπιτα με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την ψήνετε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτα λεπτά μέ¬χρι να ροδίσει. Τη σερβίρετε κρύα ή ζεστή.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Tης ταιριάζει πολύ και ο φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο