Σας ήρθαν ξαφνικές επισκέψεις; Έχετε όρεξη για κάτι αλμυρό; Τα τυροπιτάκια αυτά γίνονται στο άψε σβήσε και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες!
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι
500γρ τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
10 φέτες μπέικον
2 αυγά
200γρ καλαμποκέλαιο
Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά
Πλάθουμε σε μπαλάκια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν
Tip: Αν τα τυριά που επιλέξουμε είναι γλυκά μπορούμε να προσθέσουμε στην ζύμη λίγο αλάτι
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
ΤΕΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ........... ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΜΙΣΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΠΑΡΙΖΑ 10ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ 5 ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!!
ΤΕΛΕΙΑΑΑΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!
Τα δοκίμασα... απίστευτα!!! Τα έφτιαξα σε δυο συγκεντρώσεις για αγώνα.... τα μεγάλα αγοράκια τα λάτρεψαν... τα μεγάλα κοριτσάκια ζήταγαν την συνταγή!!!
Koritsia kalhmera..exw k egw mia suntagh pou thn lew pitakia tsak-bam.... 1 koutaki portokalada me anthrakiko 1susk.aleuri pou fouskwnei mono tou 1pothri elaiolado Kai giathn gemish oti thelete.... (Egw vazw piperia flwrinhs k feta...pragmatika einai teleia....den menei psixoulo) Good-luck...
Kalimera,koritsia!!!Ego ta eftiaksa prin merikes meres......Ine katapliktika!!!!Ehi dikio i Olga!!Den emine tipota mehri to vradi!!!Xara...ego episis evala eleolado,ke eginan super,min to fovase!!!FTIAKSTE TA!!AKSIZOYN!!!Maria ,evharistoume gia tin sintagi!!!!!
εγω μονο ελαιολαδο χρησιμοποιω στα γλυκα και στα φαγητα μου, οποτε θα τα κανω κι αυτα με ελαιολαδο... δεν πειραζει και να βγουν λιγο βαρια... :)
Την εχω κανει αυτη τη συνταγη πολλες φορες. Την ειχα βρει στις συνταγες της παρεας. Δοκιμαστε να τα κανετε με ελια. Απλα υπεροχα. Επισης τα εχω κανει με λουκανικο χωριατικο σε κομματακια, με τριμμενο κεφαλοτυρι και με κομματακια κασερι και σαλαμι. Ευκολα, γρηγορα και φυσικα νοστιμα.
ta eftiaxa kai ego telia sintagi efkola kai nostima, tin alli fora tha prosexo perisotero ti tiri tha vazo na na einai pio almiroutsika , tha ta dokimaso tin epomeni fora na valo kai feta,pistevo tha einai perisotero tis areskias mas:)
Τέλεια!!! Τα έφτιαξα χθες βράδυ και εξαφανίστηκαν! Εγώ έβαλα παριζάκι σε κυβάκια και τυρί φέτα και αντί για ηλιέλαιο λαδάκι... Δε βγήκαν καθόλου βαριά! Έβαλα και στο μικρό μου στο σχολείο! Τέλεια!
μολις τα εφτιαξα και ΓΑΜΑΝΕ! Μιλαμε συγχαρητηρια! Πολυ γρηγορα και ευκολα! Αςε που οταν ψηνονται μοςχοβολαει το σπιτι! εκανα την παραλλαγη με τη φέτα σαν γεμιση, και στη ζυμη γραβιέρα ναξου. Τολμησα επισης σε μερικα να βαλω και λουκανικάκια φρανκφούρτης, χωρις φετα. Ο συνδιασμος με τη γραβιερα ηταν παρα πολυ ωραιος, και ομπαμπας βαρυστομαχιασε γιατι εφαγε 6-7 για βραδυ.... και δεν ειναι και μικρα...
κοριτσιαθα ειναι βαρυ το χω δοκιμασει.βεβαια γουστα ειναι αυτα.εγω βαζω λιγοτερο ηλιελαιο κ μια κουτ της σουπας βιταμ
exw k egw tin idia aporia me th FOTEINI an allaxoyme to kalampokelaio me elaiolado de 8a einai to idio?
poli oraia sintagi ego tin dokimasa
Αν βάλουμε ελεαιόλαδο θα γίνουν βαριά;
Νομίζω πως ναι
Ένα κασεδάκι γιαούρτι πόσα γραμμάρια είναι;
200γρ
Είναι τέλεια τα συγκεκριμένα τυροπιτάκια. Θα σας πω όμως και μια μικρή παραλλαγή. Την 1η φορά ανακάτεψα όλα μαζί τα υλικά αλλά "χάθηκε" λίγο η φέτα με το ψήσιμο. Την 2η φορά άφησα την φέτα απ'έξω, άνοιξα με την παλάμη μου τα τυροπιτάκια και έβαλα μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού φέτα και το έκλεισα στις άκρες. Με τον τρόπο αυτό ήταν πιο έντονη η γέμιση με την φέτα. Πάντως όπως και να τα κάνετε είναι πεντανόστιμα και πολύ γρήγορα. Επίσης αν δεν έχετε γιαούρτι μπορείτε να βάλετε γάλα!!!!!