Η φίλη Νίκη Τσαρνά έφτιαξε αυτά τα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ σιροπιαστά κρουασανάκια με γέμιση μερέντα! Η συνταγή είναι μιας άλλης φίλης και επίσης φοβερής μαγείρισσας της Γκόλφως Νικολού! Συνταγές της Γκόλφως θα βρείτε -όσοι διατηρείτε λογαριασμό στο facebook- στην ομάδα της Οι συνταγές της Γκόλφως
Απολαύστε τα… Αν και δεν είμαι σίγουρη ότι θα προλάβετε να τα σιροπιάσετε!!!
Αλήθεια μπορείτε να αντισταθείτε;
Για την ζύμη
4 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα χλιαρό γάλα
30γρ μαγιά νωπή
1 αυγό ολόκληρο+ 1 ασπράδι
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο και βιτάμ(και τα δυο μαζί στο σύνολο μισή κούπα)
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
Μερέντα
(βάλτε τη στην κατάψυξη για λίγο να είναι σφικτή)
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
5 κ.σ γλυκόζη (αν δεν έχετε βάλτε 1/2 κούπα ακόμη ζάχαρη)
1 βανίλια
3 κ.σ φρέσκο βούτυρο
Λίγη φλούδα πορτοκαλιού
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα,την ζάχαρη,την μαγιά και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, το ασπράδι, το μείγμα καλαμποκέλαιου-βιτάμ, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο, το κόβουμε πρώτα στα 4 και μετά στα 8 (τρίγωνα σαν πίτσα)
Στο φαρδύ μέρος βάζουμε λίγη μερέντα και τυλίγουμε από το φαρδύ προς το στενό, τραβώντας την μύτη, μέχρι να κλείσει το κρουασανάκι
Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν καλά
Τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Έτσι όπως είναι ζεστά τα βουτάμε ελαφρά στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
ελινα , μαλλον το χαραζουμε με μαχαιρι !
αυτη η δοσολογια πόσα κραουσανακια βγαζει ?
Το σχέδιο το δεξί που είναι σα φυσαρμόνικα πώς το κάνουμε;
ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΨΑΧΝΩ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΤΗ ΖΥΜΗ ΑΠΑΝΩ..ΚΑΛΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΘΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΑΙ.. ΟΣΕΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ ΒΟΥΡ ΓΙΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΑΥΡΙΟ..ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΣΙΓΟΥΡΑ..ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΝΟΥΛΕΣΣΣΣ....!!!!!!!
οταν λεμε μιση κουπα βιταμ εννοουμε λιωμενο ε???
Ναι λιωμένο το βιτάμ
Όταν λέμε κούπες τί εννοούμε; Κούπα φλυτζάνα τσαγιού ή μικρή κούπα μπολ;
Κουπα=τύπου nescafe(πιο μεγάλη απο του τσαγιου).
Ευχαριστώ!
πόση ξηρή μαγιά αντί της νωπής πρεπει να βάλω?
1 1/2-2 φακελάκια
Αυτή η στιγμη που στην πρώτη σελίδα του ΕΙΜΑΙ ΜΑΜΑ έχει δίπλα δίπλα άρθρο για γεμιστα κρουασανακια και τη μαμα που ρωταει "πώς θα χασω την κοιλίτσα"... Priceless....
Εγώ που θέλω να τα φτιάξω τώρα κ δεν έχω καλαμποκέλαιο, με τι μπορώ να το αντικαταστήσω;;
ελαιόλαδο ή βιταμ αλλά με κάθε επιφύλαξη μην γίνει βαρύ!