3 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι
1 σφηνάκι κονιάκ
2κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ γαρύφαλλο
2 κ.γ κανέλα
1/2 φακελάκι μπέικιν
ξύσμα απο 1 λεμόνι
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια ζάχαρη
την φλούδα απο 1 πορτοκάλι
1/2 ξυλάκι κανέλας
Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ένταση το λάδι, την ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το γαρύφαλλο, την κανέλα, τα ξύσματα και την σόδα
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλευρι, αφού πρώτα το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν
Αδειάζουμε το μείγμα σε ενα λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά
Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 7 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίζει να κοχλάζει
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει και περιχύνουμε την πορτοκαλόπιτα κουταλιά κουταλιά μόλις βγει απο τον φούρνο
Tips: Αν θέλουμε την πορτοκαλόπιτα λιγότερο σιροπιασμένη μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε την μισή δόση για το σιρόπι ή ακόμα και να μην την σιροπιάσουμε καθόλου! Θα είναι εξίσου νόστιμη!
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Sas parakaloooo valte rythmisi gia ektiposi!!!!