Γεια σας μανούλες!
Από μικρή δεν είχα ιδιαίτερη συμπάθεια στους κουραμπιέδες. Έτρωγα σε αναλογία 10 μελομακάρονα και 1 κουραμπιέ! Αυτό μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη συνταγή. Τα τελευταία χρόνια λοιπόν βρήκα στο διαδίκτυο τους ωραιότερους κουραμπιέδες! Δοκιμάστε τους και εσείς!!
Σας φιλώ!!
1/2 κιλό βούτυρο (εγώ προτιμώ το lurpak σ’ αυτή τη συνταγή)
300 γρ αραβοσιτέλαιο
4 βανίλιες
1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 σφηνάκι ούζο ή τσίπουρο
2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 1/2-2 κιλά μαλακό αλεύρι
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να μαλακώσει
Ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν
Προσθέτουμε τις βανίλιες, την σόδα, το ούζο, την ζάχαρη και λίγο λίγο το αλέυρι (όσο πάρει) και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και αφράτη
Τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνοντας ελαφρά τα ενσωματώνουμε στη ζύμη
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε με μικρή απόσταση μεταξύ τους σε ένα ταψί, αφού πρώτα έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί
Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά
Τους βγάζουμε από τον φούρνο και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
Η συνταγή είναι από το www.sintagespareas.gr
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Κ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!!!! ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ.....
Και εγω αυτους τους κουραμπιεδες κανω συνταγη της μαμας κ δεν την αλλαζω.Το μυστικο ειναι στο καλο βουτυρο κ στο ουζακι........καλες γιορτες.. elegra εαν σε βοηθαω εγω βαζω αλευρι μλε αγιου Γεωργιου.
ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΝΑ ΚΑΝΩ 3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 1ο ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΕΡΑ Ή ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ, 2ο ΤΙ ΠΑΧΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΕΝΟ ΖΥΜΑΡΙ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΠ ΠΑΤ ΚΑΙ 3ο ΤΙ ΑΛΕΥΡΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.
Καλησπέρα!Εγώ σπάνια ψήνω στον αέρα,οπότε πάνω κάτω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.Όσο αφορά το αλεύρι έχω δοκιμάσει τα πάντα απο μάρκες και τα τελευταία 2 χρόνια παίρνω σακί απο παραγωγό!Στο αποτέλεσμα δεν είδα διαφορά απλά ίσως μια μικρή στην ποσότητα.Μπορεί να πάρει λιγότερο ή περισσότερο.Το πάχος τώρα που θα τους κόψεις να είναι περίπου όσο το κουπάτ