1 κούπα αραβοσιτέλαιο
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/3 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
3 κ.σ κονιάκ
1/2 κιλό μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο, την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού ,το ξύσμα ή την βανίλια και το κονιάκ μέχρι να διαλυθούν
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλευρί και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και την ανοίγουμε προσεκτικά με τα χέρια μας μέσα σε μια ταρτιέρα ή ταψί 30 εκ
Απλώνουμε την μαρμελάδα πάνω στην ζύμη
Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε κορδόνια και διακοσμούμε όλη την επιφάνεια
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά
Φωτογραφίες βήμα βήμα μπορείτε να βρείτε εδώ!
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο