2 φλιτζάνια λευκά φασόλια, μουσκεμένα για 8 ώρες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 πράσα ψιλοκομμένα
4 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο ή ψιλοκομμένη καυκαλίθρα
2 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
4 φέτες χωριάτικο ψωμί
2 κουτ. σουπ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1. Σουρώνετε τα φασόλια από το νερό που τα έχετε μουσκέψει τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση τα αφήνετε 5 λεπτά και τα σουρώνετε.
2. Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. προσθέτετε το πράσο και το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά. σβήνετε με το κρασί, αφήνετε 1 – 2 λεπτά να εξατμιστεί και προσθέτετε τα φασόλια μαζί με 4 φλιτζάνια ζεστό νερό.
3. Βράζετε τη σούπα για περίπου 30 – 40 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια, χωρίς όμως να λιώσουν. Ρίχνετε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού ανακατεύετε και αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση και αποσύρετε από τη φωτιά.
4. Πασπαλίζετε τις φέτες ψωμιού με το κεφαλοτύρι και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνο σας ή στα κάρβουνα για 10 λεπτά, μέχρι να φρυγανιστεί καλά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με το ψημένο ψωμί.
Αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε μαζί με το κρεμμύδι να σοτάρετε και λίγο ψιλοκομμένο μπέικον.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο