Είμαι η Ελένη, μαμά ενός τσαχπίνικου αγοριού 1 έτους! Διαβάζω συχνά για τις μαμάδες που ταλαιπωρούνται με τα μικράκια τους που δεν τρώνε και αναζητούν λύσεις και κόλπα… Ε, εγώ έχω το αντίθετο πρόβλημα!
Ο μικρούλης μας, εκτός από τσαχπίνης είναι και… μπαμπάτσικος! 12.5 μηνών, 81 πόντους και 13 κιλά! Από την πρώτη μέρα της ζωής του θήλασε λαίμαργα και όταν σταμάτησε το στήθος (από δική μου άγνοια και βλακεία που άκουσα τον τότε παιδίατρό μας) ξεκίνησε να πίνει λαίμαργα τη φόρμουλα που σημειωτέον είναι και ειδική γιατί έχει αλλεργία στην πρωτεϊνη του γάλακτος…
Στην αρχή χαιρόμασταν που τον βλέπαμε να τρώει χωρίς προβλήματα. Τώρα πια όμως έχουμε αρχίσει να προβληματιζόμαστε γιατί ενώ τρώει πια και στερεές τροφές, εξακολουθεί να ξυπνάει τη νύχτα για γάλα…
Η παιδίατρος πριν από ένα μήνα μας είπε να του δίνουμε το βράδυ και λίγο φαγητό από το μεσημεριανό του και αν ξυπνάει, να του δίνουμε το γάλα αραιωμένο, μήπως και το πάρει απόφαση ότι δεν αξίζει να ξυπνάει για να πίνει αραιωμένο γάλα. Το αποτέλεσμα ήταν να ξυπνάει 2 φορές τη νύχτα κλαίγοντας απαρηγόρητα για γάλα! Κάναμε τα πάντα μήπως και δεν είναι πείνα αλλά η συνήθεια του να ξυπνά και να ξανακοιμάται μόνο με γάλα, αλλά τίποτα, κλάμα γοερό! Μόλις του δώσω το γάλα του, κοιμάται σαν πουλάκι….
Ξανά επικοινωνία με την παιδίατρο και αυτή τη φορά μας λέει ότι το παιδί είναι μεγάλο και πεινάει και αφού έχει αρχίσει να περπατάει καταναλώνει ενέργεια και πεινάει περισσότερο! 2 κανονικά γεύματα λοιπόν (μεσημέρι-βράδυ) και το γάλα του κανονικά. Τώρα πίνει το γάλα του στις 20.30-21.00 (270ml παρακαλώ….) και κοιμάται μέχρι τις 3-4 που ξυπνάει πάλι για γάλα!!!
Κι εγώ κι ο άντρας μου, εκτός του ότι έχουμε γίνει ράκη από την αϋπνία εδώ και ένα χρόνο αφού δουλεύουμε κιόλας, είμαστε σε μία κατάσταση που από τη μια δεν μπορούμε να τον ακούμε να σπαράζει και να μην του δίνουμε γάλα και από την άλλη φοβόμαστε μην τον κάνουμε παχύσαρκο…
Τα φώτα σας παρακαλώ!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
UPDATE! Λοιπόν, μάλλον την βρήκαμε τη λύση... Φρούτο το πρωί, μεσημεριανό, απόγευμα κρέμα, 20.00 φαγητό πάλι, 21.00 γάλα 180ml και ύπνος. Λίγο πριν πέσουμε κι εμείς κατά τις 23.00 του ξαναδίνω γάλα (περίπου 200) ενώ κοιμάται και έτσι πάει σερί μέχρι τις 8 το πρωί! Τώρα που σκέφτομαι πόσο απλό ήταν, βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο που δεν το κάναμε νωρίτερα και ταλαιπωρούμασταν οικογενειακώς! Από εδώ και εμπρός θα ακούω περισσότερο τον εαυτό μου γιατί και η παιδίατρος με άγχωσε με το βάρος και οι γύρω το ίδιο και τελικά το μόνο που ήθελε ο καψερούλης μου ήταν λίγο φαγητό παραπάνω!
Και ο γιος μου έτσι ήταν. Από τις πρώτες ημέρες στο μαιευτήριο, μετά από το δικό μου γάλα, έπινε και δύο 60αρια φόρμουλα. Και η παιδίατρος εκεί και η δική του αργότερα το δικαιολογούσαν γιατί ήταν μεγαλόσωμο μωρό. Η γενική οδηγία από την παιδίατρο του ήταν, το παιδί να τρώει όσο και όποτε θέλει. Αυτό εφάρμοσα και συνεχίζω να εφαρμόζω στον μικρό μου, που τώρα είναι πλέον στα έξι. Το αποτέλεσμα μας έχει δικαιώσει. Από μικρός έχει δοκιμάσει πολλές τροφές με αποτέλεσμα να έχει εξοικειωθεί με πολλές γεύσεις και έχει βρει από μόνος του τους μηχανισμούς το οργανισμού του για να ελέγχει την πείνα του. Είναι ένα υγιέστατο παιδάκι που η μόνη καμπύλη που ξεπερνάει είναι αυτή του ύψους.
μου α χα χα χαχα... 270 μλ έπιναν τα δικά μου στον 5ο... 300+ πατημένα στον χρόνο... η μεγάλη μου μου έτρωγε πολύ πολύ - ένα πιάτο ενήλικα ήταν το μεσημεριανό της, και το έκανε σκούπα. στην ηλικία που λες εσύ έτρωγε αυτό για μεσημεριανό, πάντα με κρέας μέσα, και πηχτουτσικο, μια με φρούτα χωρίς κρέμα μέσα γιατί ακριβώς έτρωγε πολύ και ήταν φούσκωτη, και άλλη μία με φρούτο πάλι, ή από το μεσημεριανό. και το γάλα γάλα, 300 πρωί και βράδυ. Και κανένα μανταρίνι κτλ στο ενδιάμεσο. Ο μικρός μου έπινε 270 σε μια κρίση που τον είχε πιάσει ως στον 4ο μήνα. Γεννήθηκε 4200 και 55εκ. Έτρωγε ασταμάτητα ως τον 9ατο περίπου. Τώρα δεν τρώει πια, είναι ψηλός αλλά οδοντογλυφίδας. Η μεγάλη τώρα είναι 5, 1,16 και 22 κιλά, και συνεχίζει να τρώει πολύ, και ναι, αυτή την φρενάρουμε, και της κόβουμε ποσότητες και γλυκά. συμπέρασμα? το παιδί σου πεινάει. Τάισε το καλύτερα στην μέρα, να κοιμάται χορτάτο. Μόνο όταν χορτάσει θα σταματήσει να ξυπνάει. Και είναι φάσεις αυτές, άλματα ανάπτυξης, μήν τον κόβεις. Και εδώ δεν μιλάμε για κανένα 3χρονο που τρώει σοκοφρέτες για να μιλάμε για κίνδυνο παχυσαρκίας. Μιλάμε για ένα βρέφος που ξυπνάει και κλαίει απαρηγόρητο για γάλα. Δοκίμασε να δεις αν θέλει τρίτο γεύμα στερεά μέσα στην μέρα, αν θέλει μεγαλύτερη ποσότητα.
Η κόρη μας γεννήθηκε 55εκ. Ελάχιστη ανάπτυξη τους πρώτους 2 μήνες αν και θήλαζε κανονικά και συνέχεια. Στον 3ο μήνα είχαμε απότομη ανάπτυξη στο ύψος. Πεινούσε,έκλαιγε γοερά. Μετρηθήκαμε στους 7 μήνες και ήταν 74εκ ύψος και 8.3 κλ. Όλα καλά σύμφωνα με την παιδίατρο.Αφού οι ποσότητες είναι μετρημένες,και το φαγητό προσεγμένο-όλα στον ατμό,μπόλικα λαχανικά,ελαιόλαδο,χυμό λεμονιού,φρούτα,υδατάνθρακες. Προσθέσαμε το κρέας στους 7 μήνες. Τώρα είναι σχεδόν 8 μηνών και της δίνω και ψωμάκι ολικής αλέσεως.Από κρέας μόνο βοδινό και κοτόπουλο προς το παρόν,πάντα με λαχανικά.Τρώει φρούτο,μεσημεριανό και βραδινό σε μικρότερες ποσότητες-διότι έτσι ικανοποιείται,και πίνει γάλα 3 φορές την ημέρα. Βραδινό τρώει κατά τις 7μιση,και το τελευταίο γάλα γύρω στις 11 τη νύχτα,ώστε να κοιμηθεί μέχρι τις 7-8 το πρωί. Τόσο οι καμπύλες όσο και τα προγράμματα διατροφής είναι σχετικά. Πρέπει ν΄ακολουθάμε και λίγο τη δική μας λογική αλλά και το ένστικτο μας. Να βλέπουμε τα γονίδια που δώσαμε στο παιδί. Εμείς είμαστε και οι 2 ψηλοί,το αναμενόμενο είναι πως η μικρή θα γίνει ψηλή. Άρα η ανάπτυξη της θα διαφέρει από ένα παιδί προγραμματισμένο για μικροκαμωμένος ενήλικας. Βέβαια κάποια παιδιά αναπτύσσονται τώρα και κάποια άλλα μετά. Για θυμηθείτε τους συμμαθητές σας στο δημοτικό/γυμνάσιο/λύκειο. Μη πω και για μερικά αγόρια που ψήλωσαν στο ...πανεπιστήμιο! :) Χαλαρά διότι όπως πολύ σωστά προείπε μια φίλη στα σχόλια,η πολλή αυστηρότητα φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Καλύτερα περισσότερο (σωστό)φαγητό και περισσότερη άσκηση,ακόμη και τώρα!
X θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.Τα ίδια και η δικιά μου κόρη.Και μένα γεννήθηκε 55 πόντους.Τώρα είναι 8 μηνών και περίπου 9 κιλά και ύψος 72 εκ.Και το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό γιατί ο μπαμπάς της είναι 1.90 και εγώ 1.70.Από που θα πάρουν τα παιδιά;Ίσα - ίσα πρέπει να καμαρώνουμε και όχι να ανησυχούμε.Και εγώ της δίνω και μητρικό και ξένο γιατί το δικό μου ελαττώνεται σιγά σιγά και παρόλαυτα ξυπνάει μια φορά τη νύχτα γύρω στις 3 με 4 από τις 10.30 το βράδυ και το πρωί γύρω στις 8 πάλι εγερτήριο.Το κάθε παιδί έχει το δικό του τρόπο ανάπτυξης και πρέπει να το ακολουθούμε με μέτρο πάντα.
μην αγχωνεσαι και πολυ. η δικια μου που ειναι 11,5 μηνων αρχισε να ξυπναει καθε βραδυ. στην αρχη ηταν για γαλα μεχρι που ξεκινησα να της δινω μπολικο γαλα το βραδυ. να φανταστεις το πρωτο μπουκαλι γινεται στις 9 και μεχρι τις 12 εχει πιει γυρω στα 250 γρμ σιγα σιγα. συνεχιζει να ξυπναει το βραδυ αλλα πλεον για αγκαλιτσα. εννοειται οτι αν της δωσω γαλα θα το πιει και θα κοιμηθει αμεσως αλλα οσο δεν κλαιει προσπαθω να μην της δινω. ο μεγαλος μου δεν το εκανε ποτε αυτο. καθε παιδι ομως ειναι διαφορετικο και ως διαφορετικο πρεπει να το αντιμετωπισεις, ακομα και αν κανεις και αλλα παιδια. παντως μη φοβασαι, ο μεγαλος μου 8 μηνων ελεγες θα σκασει απο το φουσκωμα στα μαγουλα και τωρα ειναι αδυνατος λες και δεν τρωει καθολου. μολις αρχισουν και κινουνται ολη την ωρα τα χανουν ολα τα παχακια τους.
Μήπως να αρχίσω να ανησυχώ κι εγώ που ο δικός μου είναι 7 μηνών 11.5 κιλά και 77 πόντους ?????? παρόλο που θηλάζουμε όμως ξυπνά μόνο 1 φορά κατά τις 04.00 για γάλα....ο παιδίατρος δε μου είπε κάτι ανησυχητικό ίσα ίσα που τον λεει γιγαντα....
Λοιπόν άκου: κοίταξα τις καμπύλες ανάπτυξης (βάρους-ύψους) των αγοριών 0-36 μηνών στην Ελλάδα και το δικό σου παιδάκι είναι στα ύψη! Το ύψος του είναι στο 90% της καμπύλης (δηλαδή 90 παιδάκια είναι κοντύτερα από αυτόν και μόνο 10 είναι ψηλότερα) και το βάρος του είναι πάνω από το 97% (δηλαδή είναι πιο βαρύς από όλα τα παιδάκια της ηλικίας του). Αυτό σημαίνει ότι αναπτύσεται πολύ γρήγορα και χρειάζεται καύσιμα για να το πετύχει. Ίσως το βάρος του αυτή τη στιγμή να σημαίνει ότι θα πάρει σύντομα κι άλλο ύψος. Στη θέση σου θα του έδινα κάθε βράδυ μια καλή μερίδα και μετά θα του έδινα όσο γάλα συνήθως πίνει (270ml). Λογικά θα χορτάσει καλά και θα κοιμηθεί μέχρι το πρωί. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις αν το δοκιμάσεις για μια εβδομάδα. Πάντως είναι νωρίς για να αγχώνεσαι για το βάρος του. Μόλις περπατήσει θα χάσει λίγο.
Αυτό ακριβώς κάνω εδώ και 3 μέρες περίπου.... Του δίνω ένα γεμάτο μπολ φαγητό από το μεσημεριανό του κατά τις 19.30 και στις 21.00 πριν τον ύπνο πίνει και περίπου 220ml γάλα. Δεν μπορώ να τον τρενάρω πέρα από τις εννιά για να πιει το γάλα γιατί νυστάζει και κλαίει. Δοκίμασα και να του δώσω το γάλα κατά τις 23.00 για να μην ξυπνήσει αργότερα αλλά ή αρνείται να φάει (!) ή ξυπνάει και θέλει παιχνίδια! Πάντως έχω καταλήξει ότι είναι προτιμότερο να τρώει 2 μεγάλα μπολ φαγητού την ημέρα (κι ας μου λένε ότι είναι πολλή ποσότητα για την ηλικία του) παρά να πίνει συνεχώς γάλα που και δεν τον χορταίνει και του δίνει θερμίδες... Θα το βρω, που θα μου πάει!
Ελένη, μήπως δεν πεινάει και το γαλατάκι το βράδυ είναι η παρηγοριά του? Μήπως το θέλει για ηρεμία και είναι μια συνήθεια που του αρέσει? Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις πολλά για αυτό απ΄το να περιμένεις να του περάσει αυτή η ανάγκη. Πάντως μην το ξυπνάς αν κοιμάται γιατί εκεί που τακτοποιήσατε τον ύπνο και ξυπνάει μία φορά μόνο, μπορεί να αρχίσει να στον χαλάει. Καλούς ύπνους να έχετε!
Και αυτό το σκεφτήκαμε, ειδικά κάθε φορά που σκάει δόντι και παιδεύεται μεσα στη νύχτα το καημενάκι... Ωστόσο, 9 στις 10 φορές που ξυπνάει για γάλα, το στομαχάκι του κάνει σαν άδειο τενεκεδάκι, οπότε είναι σίγουρα πείνα! Είναι ένας φαύλος κύκλος όλο αυτό γιατί το ειδικό γάλα που πίνει δεν έχει διαβαθμίσεις όπως τα άλλα... Επειδή όμως με "ψύλλιασε" μια άλλη μαμά με παρόμοιο πρόβλημα με τα γαλακτοκομικά, θα το ψάξω καλύτερα...
Αυτό με το στομαχάκι πάντα θα συμβαίνει μέσα στη νύχτα, αλλά μετά συνηθίζουν το συνεχόμενο ύπνο και δεν ξυπνάνε. Πάω και πιάνω την κοιλίτσα τους μερικές φορές όπως κοιμούνται και ακούω γκρου, γκρου και κάνει σαν να σκάνε φούσκες πάνω στο χέρι σου. Ζωή να έχει το παιδάκι σου κι ας μαγειρεύεις καζάνια να τρώει. Γέλασα όπως το έγραψες.
Θέλει φαγητό το παιδάκι. Δεν του αρκεί το γάλα. Ίσως πρέπει να αρχίσεις να του δίνεις λιωμένα και όχι αλεσμένα και σιγά σιγά να λιώνεις όλο και λιγότερο. Εφόσον η παιδίατρός σου συμφωνεί, τάϊζέ τον όσο ζητάει και μην ακούς τι σου λεει ο ένας κι ο άλλος. Οι γνώμες των άλλων περιτεύουν γιατί καθένας έχει διαφορετικό κριτήριο για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος (ειδικά οι μη-γονείς) και κανείς δεν ξέρει το παιδί σου όπως εσύ. Η σημαντικότερη γνώμη είναι του παιδιάτρου και στη συνέχεια η δική σου. Εσύ ξέρεις το παιδί σου και τις ανάγκες του. Κανένας άλλος. Εγώ πιστεύω ότι το παιδί βρίσκεται σε έκρηξη ανάπτυξης και χρειάζεται καύσιμα. Άρα πρέπει να τρώει. Μάλλον έχεις στα χέρια σου έναν μελλοντικό μπασκετμπολίστα! :) Να τον χαίρεσαι! :)
Αχ, ναι. Πως το ξεχάσαμε? Όταν δεν τα λιώνεις χορταίνουν πιο εύκολα. Έχει δίκιο η Ιωάννα. Εμένα μου έλεγαν άλλες μαμάδες με μεγαλύτερα παιδιά να δίνω κανονικά τις τροφές από το έτος κι ας μην έχει όλα του τα δόντια (τους το είχαν πει οι παιδίατροί τους). Τα δοντάκια που είναι κρυμμένα κάτω από τα ούλα κόβουν σχεδόν σαν κανονικά. Βάλε το χέρι σου να τσεκάρεις. Δεν έδινα πράγματα που κόβονται εύκολα και μπορεί να κατάπινε μεγάλο κομμάτι, όπως το μήλο. Στο σπίτι τα έτρωγε όλα άλιωτα από πριν το έτος. Στο πρώτο παιδί φοβήθηκα να το δοκιμάσω πριν να γίνει 1,5 χρ. Πάντως έτσι χορταίνουν πιο εύκολα.
Σωστό. Από τη στιγμή που καταπίνει σωστά, μπορεί να μασήσει και χωρίς όλα τα δόντια. ΟΚ, δεν θα του δώσεις σκληρά πράγματα, αλλά μαλακά ολόκληρα (πατατούλες πχ.) μπορεί να τα βολέψει. Στην αρχή μικρά κοματάκια και όσο συνηθίζει μεγαλύτερα! Και όντως θα γεμίζει η κοιλίτσα με τα ολόκληρα και δεν θα αδειάζει τόσο γρήγορα όσο με τα αλεσμένα. Θα παίρνει τον χρόνο του ο οργανισμός να χωνέψει και ο μικρός μπασκετμπολίστας θα αισθάνεται χορτάτος περισσότερη ώρα! :)
Ιωάννα, σ'ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι ότι η παιδίατρος μας είπε ότι θα ξεπεράσει το 1,90! :-) Μάλλον πρέπει να το πάρω απόφαση ότι θα μαγειρεύω σε καζάνι για να τον προλαβαίνω!
Exw mia korh 3 xronwn k einai 20 kila !!!! Panta thn prosexoume ti trwei..den trwei katholou gluka patatakia kai tetoia!!alla mh dei faghto tha to faei olo!opote exoume kopsei to vradino apo ta 2 to meshmeriano se mikroterh posothta gala omws mporei na piei kai 3 fores thn hmera!!!
να σου πω; κανενα σνακ του δινεις ενδιαμεσα; π.χ. ψωμακι, ριζογκοφρετα, μπανανα, κριτσινι... Γιατι κι εμενα τρωει υπερβολικες ποσοτητες ολη μερα, εκτος απο τα κυρια γευματα. Και εχει ξυπνησει για γαλα σπανιως, ισως 1-2 φορες την εβδομαδα...
Όχι, δεν του δίνω. Και η παιδίατρος μου είπε ότι είναι καλύτερα να του δίνω περισσότερο φαγητό στην ώρα του, παρά να τσιμπολογάει.... Τα γεύματά του είναι: 9.00 φρούτο (μπανάνα, αχλάδι, 1/2 μήλο), 13.30 φαγητό (κοτόπουλο ή μοσχάρι με λαχανικά και ζυμαρικό), 17.30 κρέμα δημητριακών, 19.30 το ίδιο από το μεσημεριανό αλλά λίγο λιγότερο, και 21.00 γάλα γύρω στα 250ml.... Μετά ξυπνάει μέσα στη νύχτα, και θέλει άλλα 200ml...
To πρωί δεν πίνει γάλα? Λίγα μου φαίνονται τα γεύματα για 12 μηνών...
Κοιτα, παιδιατρος δεν είμαι, αλλά νομίζω οτι σε έχει σε παρα πολύ αυστηρό πρόγραμμα. Ως διαβητική καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι το ωράριο στο φαγητό, αλλά μόνο αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Ο δικός μου 12 μηνών ήταν μεγαλόσωμος: 83 εκ. και 11.400, και υπερκινητικός, και είναι λογικό να θέλει να φάει πολύ. Εσύ γράφεις οτι είναι 81 εκ και 13 κιλά που ίσως είναι λίγο τσιμπημένο βάρος...Βρε μπας και ο παιδίατρός σου τον έχει βάλει σε διατροφή;;;. Δεν εξηγείται αλλιώς η αυστηρότητα. Εμάς μας έχει αφήσει ελεύθερους από 10 μηνων, να τρώει ό,τι φτιάχνουμε σπίτι π.χ. μπιφτέκι, τυρόπιτα, ομελέτα ή καγιανά, γιουβαρλάκια, λεμονάτο, πουρέ, ντολμαδάκια, ψάρια, θαλασσινά κλπ κλπ μαζί με ό,τι λαχανικό υπάρχει, και ενδιάμεσα ό,τι φρούτο υπάρχει. Κι από 12 μηνων έτρωγε και ψωμί, μέλι, τυρί, κριτσίνια ακόμη και λίγη μαρμελάδα ή κέικ αν ειναι σπιτικά. Και αρκεί να μην ειναι τίγκα στο αλάτι ή στη ζάχαρη. Και τα τυριά όσο το δυνατόν λιγότερο αλμυρα... π.χ. αντι για πολλή φέτα να βάζουμε ανθότυρο. Για να καταλάβεις του φτιάχνω σουφλέ σπανάκι που το λατρεύει, αλλά αντι για κρέμες γάλακτος βάζω γιαούρτι. Και η παιδίατρός μας συμφωνεί απότυτα στη διατροφή που του κάνω δλδ να τρώει όποτε θέλει, όσο θέλει. Και ο δικος μου ειναι υπερβολικά φαγανός (16 μηνων τωρα) και τρώει ενδιάμεσα και ψωμάκι (μαύρο-ασπρο, προτιμώ να το φτιάχνω εγώ), και τυροπιτάκια (πάντα με φυλλο-ζύμη δική μου για να ειμαι σιγουρη) και αλλα τσιμπολογήματα, αλλά κάθε άλλο παρά χοντρός είναι. Είναι κανονικός. Ουτε χοντρός ούτε αδύνατος. Απλά χορταίνει σχετικά γρήγορα και προτιμάει να τρωει πολλές φορές κι από λίγο. Ισως και ο δικός σου να θέλει να τρώει έτσι. Για συζήτησε καλύτερα με τον παιδίατρο τον προβληματισμό σου, να δεις τι θα σου πεί.
kala! emena yparxoun fores pou exei piei 500-700gr gala! kathimerina pinei minimun 350! k oli mera troei...mono emena den exei faei akoma! fantasou oti den einai akoma oyte 1,5 k troei 2 xoirina soublakia stin kathisa tou! oso den perpatage kanonika itan ligo mpampatsikos! apo tote omos pou perpataei einai kanoniko paidaki! gia yto min anisixeis! apefeyge ta glyka k ola tha pane kala!
χαχαχα! Οι τριδυμούλες μας είναι πλέον 15 μηνών, και οι 3 ξυπνάνε το βράδυ για να πιούνε το γαλατάκι τους... Εμείς δίνουμε στις 6 την κρέμα και γύρω στις 8 γιουρτάκι (αυτό με τα φραυτάκια). Κατά τις 9 όταν ετοιμάζονται για ύπνο πίνουν από 220 ml γάλα η κάθε μία και στις 5 το μάτι γαρίδα για επιπλέον γάλα. Οπότε εμείς τους δίνουμε γυρω στα 180 ml. Είναι απόλυτα φυσιολογικό αφου τα μικράκια περπατάνε, μπουσουλάνε και γενικά δεν μένουν ΣΤΙΓΜΗ ακίνητα! Ο παιδίατρος όταν του το είπαμε γέλασε και μας εξήγησε με χαρτί και μολύβι την ενέργεια που χρειάζονται... Αυτό που θέλω εγώ να σου πω είναι ότι εφόσον ο/η παιδίατρος δεν σας έχει επιστήσει την προσοχή δεν τίθεται ζήτημα ανησυχίας...
Κατ'αρχή μην ανησυχείς. Το δικό μου κοριτσάκι τα ίδια. Ενός έτους ήταν 11 κιλά και 78 πόντους. Μετά τον πρώτο χρόνο η παιδίατρος μας είπε προσοχή, μέχρι 3ων ετών δημιουργούνται τα λυποκύτταρα και καλό θα είναι να μην την πολυταίζετε, για να μην είναι παχουλή και να μην έχει θέμα όταν μεγαλώσει. Γραφτήκαμε κολυμβητήριο, ξεκινήσαμε περπάτημα, κόψαμε κάθε είδους γλυκά!!! (να πω βέβαια ότι είναι παιδί του φαγητού και όχι του γλυκού). Πλέον είναι 28 μηνών είναι 15,5 κιλά και 98 πόντους! Με λίγα λόγια είναι ένα μεγάλο παιδί!!! Να σημειώσω ότι βραδινό φαγητό δεν της δίνω. Τα γεύματα της είναι ακόμα συγκεκριμένα, 250 - 300γρ γάλα πρωί & βράδυ, 2 φρούτα για δεκατιανό, μεσημεριανό κανονικά, απογευματινό (γιαούρτι, αυγό, τοστ, quakers) και είμαστε μια χαρά. Αν ξυπνήσει το βράδυ και μου ζητήσει γάλα εννοείται θα της δώσω! Στην τελευταία μας συνάντηση ρώτησα για βραδινό και μου είπε όχι, βραδινό μετά τα 3. Το πρόβλημα αυτών των παιδιών είναι ότι στο ανάστημα είναι μεγαλύτερα αλλά στο μυαλό όχι τόσο, οπότε πολλές φορές θα δεις ότι θα το περνάνε για "χαζό".... να πω βέβαια ότι κι εσύ η ίδια θα το περνάς για μεγάλο παιδί ενώ είναι ακόμα μικρούλι...... πρόσεχε..... είναι μωρό!!!!
Με 2 ξυπνηματα το βράδυ έχετε γίνει ράκη????? Χαχαχα!!!!!! Εμένα ξυπνάει μίνιμουμ 4 φορές!!! Ίδια ηλικια με το δικό σας!!!! Κουράγιο....τα πρώτα 3 χρόνια είναι δύσκολα!!!
Νά σου ζήσει!!! και εμένα ξυπνούσε 3-4 φορές τη νύχτα για γάλα και του έδινα αλλά μου είπε η παιδίατρος μια φορά το κόψαμε σιγά σιγά με γκρίνια φυσικά αλλά νομίζω το γάλα πρέπει νά το δίνεις όπως γράφει στο κουτί γιατί δημιουργεί πρόβλημα στα νεφρα αλλά δεν θυμάμαι αν μου είχε πει η παιδίατρος όταν είναι αραιωμενό?η οταν βάζουμε παραπάνω μεζούρες
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ!ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΑΝΑΔΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΣ!ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΆΚΟΥΣΩ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ,ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑ....ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΞΥΠΝΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ....ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ....ΟΠΟΤΕ,ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΩΡΕΣ.ΕΤΣΙ ΚΥΛΟΥΣΕ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ!ΚΑΙ ΝΑΙ....ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΥΛΙΑ ΗΤΑΝ ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΑ ΜΕ ΠΙΑΣΙΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΟΛΟΙ.ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΑΓΗΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΧΑΙΝΕ ΤΟΤΕ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠ΄ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΆΥΞΗΣΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΤΑ ΛΙΠΟΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥΣ.ΔΩΣΕ ΓΑΛΑ ΑΦΘΟΝΟ ΦΑΓΗΤΟ,ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΝΑΚΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΕΛΕΙΑ.ΤΩΡΑ ΤΑ 2 ΜΟΥ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ 5 Κ΄7 ΕΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΚΟΡΜΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΠΟΛΥ!!!! ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑ ΛΑΜΠΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΤΑΙΖΩ ΠΟΛΥ!! ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ!!ΟΠΟΤΕ ΔΩΣΕ ΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΝΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ!!
Χαχα...Να σου ζήσει ο παίδαρός σου!! Να σου πω εγώ τη δική μου εμπειρία γιατί ειδική δεν είμαι. Ο πρώτος μου γιος γεννήθηκε πρόωρος, 32 βδομάδων.. Αφού πέρασε ένα χρονικό διάστημα με΄το που τον πήραμε σπίτι από την Μονάδα και ηρέμησε το πουλάκι μου, άρχισε να πίνει κανονικά το γαλατάκι του. Ανά 3ωρο σαν ρολόι μέρα νύχτα...Γύρω στους 6 μήνες σταματήσαμε το φαγητό το βράδυ(όχι όμως και το ξύπνημα αφού σηκωνόμουν 4-5 φορές μια για πιπίλα, μια να τον ξεμπλέξω από τις κουβέρτες κτλ). Όμως....Κατά τη διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα προς το βράδυ, αφού έπινε το μπουκάλι με τη δόση που μας έλεγε τότε ο παιδίατρος το παιδί συνέχισε να γκρινιάζει...Εγώ να σπάω το κεφάλι μου τι φταίει, τι φταίει!!! Μήπως πονάει, μήπως μήπως μήπως...Ώσπου του έφτιαξε άλλο ένα μπιμπερό ο άντρας μου και το τσάκισε και μετά ηρεμούσε!!! Και αυτό γινόταν κάθε μέρα ώσπου ναι επιτέλους συνειδητοποίησα ότι το παιδί ΠΕΙΝΑΕΙ!!!! Και όποτε πεινούσε του έδινα χωρίς να το σκεφτώ. Σήμερα είναι 4,5 ετών με βάρος κανονικό και ύψος παραπάνω από το κανονικό!(Το βάρος του είναι στην πιο ψηλή καμπύλη ανάπτυξης και το ύψος του πολύ πιο πάνω από την καμπύλη ανάπτυξης η οποία ακολουθεί την ίδια πορεία από τότε που γεννήθηκε χωρίς διακυμάνσεις. Ενδεικτικά αναφέρω πως είναι 25 κιλά και 121 εκατοστά ύψος). Οπότε θεωρώ πως από τη στιγμή που πρόκειται για ένα παίδί που πρόκειται να είναι ψηλό και έχει γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, έχει και μεγαλύτερη ανάγκη για φαγητό.. Ο΄δεύτερος μου γιος γεννήθηκε κανονικά και από μωρό τρώει από λίγο και συνέχεια.. Όταν έπρεπε να πίνει π.χ 180 εμένα έπινε 70ml...Ακόμα και τώρα που μπήκαμε στον 11ο μήνα τρώει με το ζόρι 200ml όταν είναι πολύ πεινασμένος. Βέβαια το καλούπι του ετούτου είναι άλλο. Κανονικό ύψος και πιο λεπτοκαμωμένος. Βέβαια είναι και λιχούδης. Μη μας δει να τρώμε κάτι αμέσως μας το αρπάζει από τα χέρια!! Τώρα βέβαια άρχισε να δοκιμάζει από τα φαγητά που τρώμε εμείς και γλυκάθηκε φαίνεται σε σχέση με τα άνοστα ανάλατα που έτρωγε μέχρι τώρα..Προτιμάει το φαγητό από το γάλα σε αντίθεση με τον πρώτο μου. Αν καμιά φορά όμως ξεφύγει και φάεί λίγο παραπάνω κάνει λίγο εμετούλη, Άρα....Νομίζω ότι το κάθε παιδί μας δείχνει από μόνο του το πόσο πεινάει. Εμείς πρέπει νομίζω να παρακολουθούμε και να αποφεύγουμε τις υπερβολές σε ανθυγειινά φαγητά για να αποφευχθεί η παχυσαρκία... Από κει και πέρα η μητέρα φύση ξέρει την δουλειά της... Εύχομαι τα καλύτερα!
Μια απο τα ιδια χαχαχα !!!! Εγω δεν θηλασα και εδωσα κατευθειαν μπουκαλι !!!! (ΚΑΙ πριν πεσετε να με φατε ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ηταν δικια μου αποφαση ) anyway ο παιδαρος ειναι 11 μηνων 11 κιλα και 78 εκ !!! ΕΝΝΟΕΙΤΕ οτι ξυπναει ακομα για γαλα κατα της 4 και δεν περπαταει κιολας ακομα !!!!! Ετσι ηταν και ο αντρας μου (απο οτι λεει η πεθερα μου) Τοτε τον θηλαζε και καθε 1 ωρα , με το ρολοι παρακαλω , ξυπνουσε και τον ταιζε μεχρι 2,5 χρονων !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο αντρας μου ειναι 110 κιλα και 1,95 εκ κοινως 2 μετρα αντρας (εεεεεε να μην παινεψω λιγο το σπιτι μου). ΜΗΝ αγχώνεσαι θα γινουν ΠΑΙΔΑΡΟΙ οταν μεγαλωσουν , λιγο κολυμβητήριο ή καμια αλλη δραστηριοτητα και θα επανερθουν στα κιλα που πρεπει .
Αγαπητή και ταλεπωρημένη μανα, ο γιος μου εχει ακριβως τα ιδια κυβικα με τον δικό σου..τώρα ειναι 15 κιλά και 19 μηνών, δεν τον λες χοντρο σε καμία περίπτωση...αλλά επειδή είναι τερμα σε όλες τις καμπύλες, η γιατρος μας εβαλε χερι. Σκέψου οτι κυκλοφορεί όλη μέρα στο σπίτι κάνοντας με τα χειλακια του "μαμ - μαμ"..... Η παιδιατρος μου ειπε οτι σε αυτήν την ηλικία και σε αυτά τα κυβικά δεν πρέπει να ξεπερναει τα 450-500 ml γάλα την ημέρα. και το φαγητό του είναι ως εξης: 6.20 πρωίνό γάλα 240 Ml, 10¨00 φρουτοκρεμα (350γρ.) 13.00 κυρίως γεύμα (350γρ.=το δικό μας πιάτο του φρούτου), 18.00 απογευματινό ( το οποίο είναι είτε το μισό σε ποσοτητα απο αυτο που έφαγε το μεσημερι, είτε μισό τοστ με ένα βραστο αυγο- το βραστο αυγό 3 φορές την εβδομάδα) 20.30 βραδυνό γάλα 210 μλ. και μετά κοιμάται συνεχόμενα. Επισης μας τόνισε ότι πρέπει να δίνουμε μόνο μια μερίδα υδατάνθρακα στο κυρίως γεύμα και μία στο απογευματινό (δηλαδή οχι πατάτα και μακαρόνια μαζί, όχι μακαρόνια και ψωμί μαζ'ι, κλπ) Τώρα όσον αφορά στο μεταμεσονύκτιο...ίσως θα πρέπει να επιμείνεις για να καταλάβει ότι δεν έχει φαγητό εκείνη την ώρα...και του δικού μου κάπως έτσι του το έκοψα ( με εντολή παιδιάτρου) χωρίς όμως να ταλαιπωρηθώ όπως εσύ. Το λογικό πάτως είναι ότι αν τρώει σωστά και ισορροπημένα γευματα μέσα στην ημέρα...δεν θα θέλει να τρώει μεταμεσονύκτια (ό,τι ισχύει δηλαδή σε όλους τους ανθρώπους). Καλη τύχη και κουράγιο
Καλημέρα κοριτσάρα! Κατ'αρχάς το αν ξυπνάει την νύχτα για γάλα, απ'όσο έχω καταλάβει δεν έχει να κάνει με το αν πεινάει πάντα...Η μικρή μου είναι 14ων μηνών περίπου, απο 3ων μηνών που σταμάτησε το 3-7 το πρωί ξύπνια κοιμάται μεν, αλλά το βράδυ ξυπνάει 2-3 φορές στάνταρ για γάλα... Από 6 μηνών αρχίσαμε στερεές και γύρω στους 10 έτρωγε το ίδιο φαγητό μεσημέρι βράδυ, συν φρούτα το πρωί, συν γιαούρτι το απόγευμα....Το βάρος της είναι λίγο πιο κάτω από το αναμεμμνόμενο, αλλά φυσιολογικότατο για την ηλικία της, δεδομένου ότι πρώτα με την στράτα και εδώ και 2 μήνες που περπατάει, αλωνίζει όλο το σπίτι και χαλάει πολλή ενέργεια. Πιθανότατα να του λείπει περισσότερο το στήθος και η αγκαλιά σου κατ'επέκταση, παρά το φαγητό...Σημειωτέον... η μικρή μου θηλάζει ακόμα και γύρω στις 4 που ξυπνάει την παίρνω πια στο κρεβάτι μας για να κοιμηθεί...Είναι 77 πόντους και 9μιση κιλά, οπότε ο δικός σου που είναι 81 πόντους, είναι αγοράκι και 12,5 κιλά, μπορεί να σου φαίνεται μπαμπάτσικος, αλλά μάλλον μια χαρά είναι...
ένα μωρό ξυπνάει γιατί έχει κάποια ανάγκη να καλύψει, οργανική ή συναισθηματική.... το πιο πιθανό σενάριο είναι ναη μην πεινάει αλλά να έχει μάθει να νανουρίζεται με το γάλα του οπότε εγώ στο δικό μου παιδί θα συνέχιζα να του το δίνω για όσο το χρειάζεται.... όσο αφορά την παχυσαρκία αν προσέξεις τη διατροφή του δεν θα έχεις πρόβλημα. μην του δίνεις σκονόκρεμες που είναι επεξεργασμένη τροφή και έχουν πολύ ζάχαρη μέσα και λοιπά σνακ που δίνουμε συνήθως στα μωρά (μπισκότα κλπ) που έχουν κακά λιπαρά και αντικατέστησε αυτά τα γεύματα με πιο υγιεινές επιλογές (φρούτα λαχανικά γιαούρτι καί όχι επιδόρπιο γιαουρτιού κτλ). το θέμα του ύπνου για εσάς είναι πράγματι ένα πρόβλημα αλλά δεν νομίζω ότι μπορείτε να κάνετε κάτι πέρα από υπομονή και ίσως αν έχεις έτοιμο ζεστό νερό για το γάλα του ώστε μόλις ξυπνήσει να του το δώσεις αμέσως και να μπορέσεις οσο πιο σύντομα να ξαναπέσεις στο κρεβάτι.... άλλη λύση ίσως θα ήταν να δοκιμάσεις να του δώσεις γάλα λίγο πριν κοιμηθείς εσύ (φαντάζομαι κοιμάσαι πιο αργά από το μωρό) μήπως και δεν ξυπνήσει στις 4 αλλά στις 6 ή 7.... ο δικός μου πάντως ο μεγάλος το έκοψε μόνος του γύρω στους 18 μήνες... καλό κουράγιο!
Έχω κι εγώ ένα μικρό θεματάκι περίπου σαν το δικός σου... Η μικρή μου είναι 12 μηνών και τρώει πολύ και είναι 12 κιλά περίπου! Αλλά το πρόγραμμα που έχουμε είναι τέτοιο ώστε από βρέφος που ήταν δεν ξυπνούσε το βράδυ. Γράφεις ότι 20:30-21:00 πίνει γάλα??? μα κάθε πόσες ώρες τρώει? Εγώ εκείνη την ώρα της δίνω το απογευματινό της... Άκου να δεις μήπως και βρεις έτσι την λύση: Στις 8 η ώρα το πρωί ξυπνάει και της δίνω γάλα 240 ml (όχι σκόνη αλλά noulac κλπ). Στις 12 η ώρα θα φάει το φρούτο της (3 φρούτα συνήθως) και θα κοιμηθεί μετά από λίγο. Στις 16:00 που ξυπνάει της δίνω το μεσημεριανό της (τρώει όλα τα φαγητά πατημένα με πιρούνι πλέον). Στις 20:00-20:30 της δίνω κάτι πιο ελαφρύ (γιαουρτάκι πλήρες με μπανάνα στο multi, ή με corn flakes ή τραχανά ή τόστ ή κρέμα (αν και ο γιατρός μου είπε ότι δεν έχει τίποτα να του δώσει η κρέμα) ή λίγο από το μεσημεριανό της φαγητό...) και πέφτει για ύπνο Στις 24:00 η ώρα πάντα πηγαίνω στο κρεβατάκι της με ένα μπιμπιρό γεμάτο γάλα (240 ml) και της βάζω ένα μαξιλάρι από κάτω από το κεφαλάκι της για να κάτσει σε θέση πιο όρθια και όχι ξαπλωτή και της δίνω το γάλα της. Το πίνει, την παίρνω λίγο αγκαλιά να ρευτεί και την ξαναβάζω για ύπνο... αυτή εν τω μεταξύ δεν ανοίγει καν τα μάτια της.. και μετά ξυπνάει 8 η ώρα το πρωί πάλι... Και την πρώτη μου την κόρη που είναι 2,5 χρονών έτσι την έκανα από μωρό και είμαστε μια χαρά τώρα... Δεν είμαι ειδική ούτε αυτό που κάνω λέω ότι είναι το σωστό... Σου περιέγραψα απλά τον δικό μου τρόπο μήπως και κάπου σε βοηθήσω, γιατί είναι πολύ βάρβαρο το βραδινό ξύπνημα... Καλό κουράγιο κι εύχομαι γρήγορα να βρεις το κατάλληλο τρόπο για να κοιμάσαι και να ξεκουράζεσαι τα βράδυα. Δότα
Να χαίρεσαι το μικρούλι σου. Ερώτηση: πως καταληξατε οτι εχει αλλεργια στην πρωτεινη του γαλακτος? κανατε ειδικες εξετασεις? ειχε το παιδι εμετους και διαρροιες? ειχε εξανθηματα ατοπιας που δεν θεραπευτηκαν με κρέμα με κορτιζόνη ή αντιβιωτικό? Στο ρωτάω αφενος γιατί να ξέρεις οτι πρώτον το υποαλλεργικο γαλα με υδρολυμενη την πρωτεινη ΔΕΝ χορταινει (αυτο διδεται στο παιδι που εχει αλλεργια) και αφετερου τα παιδια που εχουν αλλεργια στην πρωτεινη πρεπει να περασουν απο παιδοαλλεργιολογο και παιδογαστρεντερολογο για να γινει η σαφης γνωματευση. Οχι αντε βγαλαμε ενα εξανθημα και κατευθειαν βρηκαμε οτι εχει αλλεργια στο αγελαδινο! ο δικος μου ειναι 10 μηνων. Εβγαζε εξαθηματα απο 3ων. τον πηγα παιδιατρο μου ειπε αλλεργια στο αγελαδινο. τον πηγα στον παιδοαλλεργιολογο και γελουσε. καναμε ολα τα απαραιτητα τεστακια (στο δερμα κυριως) και το παιδι ευτυχως γλιτωσε το υποαλλεργικο γαλα. τελικα του λειπει ενα ενζημο στο και βγαζει εξανθηματα εως 2 ετων θα τα εχει στο κρυο και στην αποτομη αλλαγη περιβαλλοντος. το ιδιο εχουμε και η μαμα εγω και ο μπαμπας μολις κρυωνει λιγο ο καιρος ξεραινονται τα χειλη μας, τα χερια μας οι αγκωνες μας κλπ θελω να πω οτι βρηκαμε τι εχει ενω ο παιδιατρος οπως ολοι οι παιδιατροι βλεπουν εξανθημα και κατευθειαν το γυριζουν στην αλλεργια στο γαλα. Επισης αν εχει αλλεργια στο γαλα, οπως λες, τοτε ΔΕΝ θα πρεπει να καταλανωνει ουτε τροφες γαλακτοκομικες δηλαδη ολες οι κρεμες σκονη που δινουμε σε συσκευασια ουτε φετα ουτε τυρι κασερι ανθοτυρο κλπ κλπ. Το υποαλλεργικο σε καθε περιπτωση να ξερεις δεν χορταινει παντως και ειναι λογικο να θελει παραπανω γαλα (το χονευει παρα πολυ γρηγορα το παιδακι) Ψαξτο λιγο αν θελεις παραπανω για την αλλεργια επιμενω γιατι οχι μονο εγω αλλα εχω δει και αλλες περιπτωσεις και σε νοσοκομεια που παιδιατροι επεμεναν σε αλλεργια και μωρα να μην αντεχουν να πινουν υποαλλεργικο, παρολαυτα μετα απο παραπεμψη στον παιδοαλλεργιολογο μου κανενα παιδακι δεν ειχε αλλεργια αλλα κατι αλλο. οτι θελεις μπορουμε να επικοινωνησουμε και στο fb. να σου ζησει το μωρακι σου και παλι!
Και εμείς κάπως έτσι είμασταν. Πολύ λαίμαργος και πίνει πολύ γάλα. Το 300ριζε το μπουκάλι! Αυτό που κάναμε ήταν να του δίνουμε βραδυνό φαγάκι και μετ ά απο κανα 2ώρο το γάλα. Στην αρχή ξυπνούσε μέσα στη νύχτα για γάλα. Μετά σιγά σιγά το εκοψε μόνος του γύρω στους 15-16 μήνες. Τώρα θα γίνουμε 2 χρονών και δεν ξυπνάμε καθόλου για γάλα τη νύχτα. Εγώ προσωπικά (γιατί άκουσα πολλές γνώμες και απόψεις πχ να το αφήσω να κλαίει ή να του βάζω ένα σκευασμα με δημητριακά στο γάλα) πιστευω οτι αφού θέλει γαλατάκι πεινάει και πρέπει να πιει. σιγά σιγά θα το κόψει μοναχό του. Μετά θα τρώει πολύ φαγητο! χαχαχαχ.
Εμένα η παιδίατρος που είχα όταν ήταν μωρά μου έλεγε πως από το γάλα δεν πάχυνε ποτέ κανένα μωρό. Η μάνα μου που είναι υστερική με το βάρος μας το αραίωνε έλεγε για να μην παχύνουμε. Υπερβολές νομίζω τελικά. Η δικιά μου έπινε κοντά 2 λίτρα γάλα τη μέρα επειδή το ήθελε και από τα 2,5 και μετά με το ζόρι 250 ml όλη τη μέρα και λίγο-λίγο (μια γουλιά τώρα, μια μετά και πάει λέγοντας). Τελικά δεν πάχυνε κι ας έπινε τόσο γάλα. Γενικώς επειδή το έχω ζήσει το όχι και το μη και μια διαρκή αγωνία να μην παχύνουμε, θέλω να σου πω ότι φέρνει αντίθετα αποτελέσματα. Εμείς και τα δύο παιδιά γίναμε απίστευτα εξαρτημένα από τα γλυκά και εγώ δεν πρέπει να τα πολυτρώω και μου είναι απίστευτα δύσκολο. Δεν ξέρω αν φταίει που μας τα στερούσε πολύ, αλλά όταν εμφανιζόταν γλυκό στο σπίτι πέφταμε σαν τις ακρίδες. Κανένα μέτρο. Εγώ με τα παιδιά είμαι χαλαρή. Και περνάνε φάσεις που τρώνε λίγο παραπάνω και πιο παχυντικά πράγματα από άλλες, αλλά κάνω υπομονή και συνήθως είναι εξάρσεις που τους περνάνε. Τώρα για να κόψει εντελώς το νυχτερινό γάλα νομίζω πως είναι μικρό. Δηλ. καλά τα λέει η παιδίατρος αλλά στην πράξη αυτά δεν πιάνουν πάντα. Εμένα το έκοψαν όταν αποφάσισα ότι δε θα ξανασηκωθώ το βράδυ και ήταν αρκετά μεγάλα για να περπατάνε και να ανοίγουν μόνα τους το ψυγείο. Το κάνανε μερικές φορές και μετά βαρέθηκαν και από τότε κοιμούνται σερί. Αυτό άρχισε να γίνεται όταν η μία ήταν 3 και ο άλλος 2. Εσένα μπορεί να σταματήσει νωρίτερα να το κάνει, αλλά να το πιέσεις να σταματήσει δύσκολο μου φαίνεται. Μπορεί να κλαίει και να φωνάζει όλη νύχτα. Απλοποίησέ το όσο μπορείς, δίνε στην ανάγκη και κρύο γάλα και σκέψου πως σε ένα χρόνο λογικά θα έχει σταματήσει ή αν δεν έχει σταματήσει θα είναι πιο συνεννοήσιμο για να το κόψετε ευκολότερα. Συνταγή κάνε αυτό και σίγουρα πιάνει δεν υπάρχει για όλα τα παιδιά.
α και να συμπληρωσω εδω οτι ο μικρος ξυπναει μεσα στην νυχτα 2 φορεσ τουλαχιστον για να θηλασει
Γεια σας κορίτσια, με λένε Γιώτα και αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα .Εχω ένα μπέμπη 12,5 μηνών που δεν σταματάει νά πίνει γάλα όλο το βραδυ .Έχω δοκιμάσει τα πάντα για να κόψουμε το βραδινό γάλα αλλά όλες μας οι προσπάθειες ήταν μάταιες.Κλαίει τόσο δυνατά που σηκώνει όλη την γειτονία στο πόδι ,ηρεμεί μόνο όταν πιει το γάλα του και κοιμάται στο δευτερόλεπτο . Τι να κάνω ,υπάρχει κάποια λύση ?? Θα σταματήσει ποτέ αυτό το μαρτύριο του βάρβαρου βραδινού ξυπνήματος??
Καλημερα! μολις διαβασα το κειμενο πηρα αμεσως το βιβλιαριο του μικρου μου γιου. ειναι πλεον 16 μηνων και θηλαζει ακομα 2 γευματα ημερησιως (πρωι και βραδυ) κοιτώντας λοιπον βαρος και υψος του μικρου εχω να σου πω οτι 10 μηνων ηταν 13700 και 79 εκατοστα . τωρα πλεον εχει μεινει στασιμος στο βαρος στα 15200 και ριχνει μονο υψος. ειναι 90 εκατοστα. απο την στιγμη που αρχισε να περπαταει τρωει τρωει αλλα δεν βαζει γραμμαριο απανω του . ειχα ανχωθει πολυ με τα κιλα του. οι γιαγιαδες με ανχωναν οτι το παιδι θα γινει παχυσαρκο . ευτυχως και ο παιδιατρος που τον παρακολουθει αλλα και γιατροι στο παιδων που τον ειδαν ( για ασχετο λογο απο το βαρος ) μου ξεκαθαρισαν πρωτον οτι δεν κανεισ διαιτα σε μωρο παιδι αλλα και οτι οταν αρχισει να περπαταει δεν θα χανει μεν αλλα δεν θα βαζει δε.