400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
5 αυγά
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 σφινάκια κονιάκ
250 γρ βούτυρο
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
Ξίσμα 2 πορτοκαλιών
1 1/2 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα
Διαλύουμε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και την ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ
Προσθέτουμε το ξύσμα, το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα, τα καρύδια, το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 28εκ περίπου, στρώνουμε στον πάτο ένα κομμάτι λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Βγάζουμε απο τον φούρνο και αν δεν έχουμε βάλει αμύγδαλο φιλέ πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Σ'ευχαριστώ! Θα το φτιάξω και θα σου πω εντυπώσεις! Καλή χρονιά με υγεία κι ευτυχία!!
Συγχαρητήρια ήταν καταπληκτική η συνταγή σου!! Μια παράκληση.. μήπως έχεις να μου προτείνεις και κανά σιρόπι να ρίξω από πάνω για άλλη φορά που θα την κάνω σύντομα πίστεψέ με, γιατί σε γεύση θυμίζει πάρα πολύ καρυδόπιτα. Ευχαριστώ!
Καλή χρονιά Ντίνα με υγεία!Λοιπόν εγώ θα σου πρότεινα ένα απλο σιροπάκι με 3 φλ του τσαγιου ζάχαρη.2 φλ. τσαγιού νερό,1 ξυλάκι κανέλα και μόλις τα βρασεις 5 λεπτά και κατεβάσεις απο την φωτιά ρίξε λίγο κονιάκ που έχει και μέσα το κέικ!Τωρα για την ποσότητα του σιροπιού δεν ειμαι 100% σίγουρη επειδή δεν το έχω φτιάξει αλλά ρίχνε λίγο λίγο με το κουτάλι ναι μεν να κολυμπήσει το κεικ για να παει παντού αλλα χωρίς να σου χυθεί!
Το βούτυρο απλό ή αγελαδινό να είναι;
Εγώ χρησιμοποιώ lurpak
Ευχαριστώ! Καλή Πρωτοχρονιά εύχομαι!
Καλημέρα κ χρόνια πολλά! Ερώτηση: επειδή το καρύδι δεν αρέσει στον άντρα μου, αν το αφαιρέσω θα χρεαστεί μήπως λίγο παραπάνω αμυγδαλόψιχα?
Καλησπέρα και χρόνια πολλά Εύα!Δεν χρειάζεται να αντικαταστήσεις το καρύδι με κάτι.Απλά θα το αφαιρέσεις!Καλή Πρωτοχρονιά!!