Αν όποτε περνάτε από τον φούρνο «τσιμπάτε» και μερικά κρικάκια καρότου, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς!
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής (περίπου)
4 μεγάλα καρότα τριμμένα
1 κ.γ αλάτι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κρασί, το λάδι, το άλατι, το καρότο και προσθέτουμε ζυμώνοντας λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο αλευρι
Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε σε λεπτά κορδόνια και τα κλείνουμε σε κύκλους
Τα τοποθετούμε σε ταψί, αφού πρώτα έχουμε βάλει λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
Tips: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το καρότο με σπανάκι ζεματισμένο και αλεσμένο στο μούλτι ή σκόρδο σε σκόνη ή κρεμμύδι, ακόμα και πατέ ελιάς ή ηλιόσπορους
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Δεν υπαρχει προβλημα .με το κρασι.τρωει ο 5χρονος γιος μου.εξατμιζετε