1 κιλό μικρές σουπιές φρέσκιες ή κατεψυγμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Πλένετε, καθαρίζετε και στραγγίζετε σουπιές, αν είναι φρέσκιες και έχουν το μελάνι τους κρατήστε ένα σακουλάκι.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3–4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε τις σουπιές και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να ασπρίσει η σάρκα τους. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 3–4 λεπτά και προσθέτετε το μελάνι.
Προσθέτετε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζετε το τηγάνι με το καπάκι του και σιγοβράζετε τις σουπιές για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 20 λεπτά.
Σερβίρετε τις σουπιές ζεστές μαζί με την σάλτσα τους.
Μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε μερικές πράσινες ελιές ξαλμυρισμένες.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο