Η νέα χρονιά πλησιάζει και η Θέμις Καρδιόλακα, συγγραφέας του Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!, ετοίμασε μία πρωτότυπη συνταγή για μία «πράσινη» βασιλόπιτα με καρότο, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο.
Πράσινη βασιλόπιτα με καρότο
500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. καστανή ζάχαρη (μαλακιά)
180 γρ. λευκή ζάχαρη
3 αυγά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. γάλα
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
100 γρ. αμύγδαλα μέτρια κομμένα
1 κ.σ. κονιάκ
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
1 κ. γλ. κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
150 γρ. καρότα τριμμένα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την λευκή και την καστανή ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Ρίχνουμε (ένα ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν) το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το γάλα, το αλεύρι ολικής άλεσης, τον χυμό πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και την κανέλα.
Ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα τριμμένα καρότα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταξί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 50 – 60 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Το Μαμά, δεν τρώω «πράσινα»!, είναι ένα βιβλίο μαγειρικής που δίνει απαντήσεις και λύσεις στο καθημερινό πρόβλημα κάθε γονιού: πώς θα φάνε τα μικρά παιδιά λαχανικά!
Η έκδοση συνοδεύεται από διατροφικές οδηγίες του ειδικού παθολόγου-διατροφολόγου Δημήτρη Δελλή.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο