Σήμερα γιορτάζει ο Νικόλας μου και έτσι χθες το απόγευμα άρχισα να ετοιμάζω τα κεράσματα για το σχολείο και για όσους έρθουν στο σπίτι. Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω σοκολατένια cupcakes και να τα στολίσω με νόστιμο και αφράτο cream cheese frosting!
Για 25 περίπου κομμάτια
Για τα cupcakes
260 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ κακάο άγλυκο
65 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
470 γρ ζάχαρη
3 αυγά
370 γρ γάλα
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.σ μπέικιν
1/4 κ.γ αλάτι
1 1/4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1-2 βανίλιες
Για το cream cheese frosting
250 γρ τυρί κρέμα
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
500γρ ζάχαρη άχνη
50γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Τρούφα πολύχρωμη ή μικρά σοκολατένια μπαλάκια για πασπάλισμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο, την σόδα και το αλάτι
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν
Ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν
Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θήκες ή ταψάκια για muffins (γεμίζουμε 2/3 της θήκης) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου
Χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για το frosting μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν σαν σαντιγί το βάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε τα cupcakes
Πασπαλίζουμε με την πολύχρωμη τρούφα ή τα σοκολατένια μπαλάκια
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Πολυ νόστιμα φαίνονται .... Θα ήθελα να ρωτήσω που βρίσκουμε αυτή την πολύχρωμη τρουφα Ευχαριστω
Το πρωί τον σκεφτόμουν. Έχω δει τόσες φορές το όνομά του κάτω από τα εβδομαδιαία μενού που μου ήρθε στο μυαλό μαζί με τους άλλους Νίκους-Νίκες. Να τον χαίρεσαι και να τον καλοταΐζεις!!!! Πρέπει να ζείτε στον παράδεισο της γεύσης.