Νόμιζες ότι ξέρεις πώς θα είναι να κάνεις ένα παιδί; Η Heather Spohr από το Buzzfeed έρχεται να σε διαψεύσει!
Γι’ αυτό χαρείτε τα όσο τα έχετε.
Η πρωινή ναυτία συνήθως υποχωρεί μετά το πρώτο τρίμηνο, αλλά πολλές γυναίκες συνεχίζουν να την έχουν καθόλη την εγκυμοσύνη.
Οι ορμόνες ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ και όλα τα συναισθήματά σας γίνονται πιο δυνατά. Ευτυχώς, μετά τη γέννα, τα επίπεδα των ορμονών επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα.
Καθώς οι σύνδεσμοι γύρω από τη μήτρα ανοίγουν και δυναμώνουν για να τη διευκολύνουν να αναπτυχθεί, ίσως αισθανθείτε σφάχτες στη γραμμή του μπικίνι. Είναι απόλυτα φυσιολογικοί! Αν τύχει όμως και έχετε αιμορραγία, καλέστε τον γιατρό σας.
Ορισμένοι γιατροί θεωρούν πως οι λιγούρες που έχουν οι έγκυες συνδέονται με κάτι που το σώμα ή το μωρό χρειάζεται. Κόκκινο κρέας = σίδηρος, παγωτό = ζάχαρη, αλλά αν θέλετε να φάτε κάτι περίεργο όπως μπογιά ή χώμα, καλέστε τον γιατρό σας.
Ο χώρος είναι περιορισμένος και οι μπουνιές και οι κλωτσιές του μωρού σας μπορεί να χτυπήσουν κάποιο όργανο.
Να το πεις έτσι! Να του ταΐσεις αυτό! Κλείσατε θέση στον παιδικό ή ακόμη;
Όλες οι άλλες γνώμες λαμβάνονται υπόψη αλλά στη συνέχεια αγνοούνται.
Συμβαίνει, δεν πρέπει να αγχώνεστε γι’ αυτό.
Το μόνο που θέλει μία γυναίκα που γεννάει είναι να βγει το μωρό. Κι οι γιατροί επίσης δεν νοιάζονται. Έχουν συνηθίσει.
Ακόμη και αν κάνατε καισαρική.
Τα έντερα είναι ευαίσθητα μετά την επέμβαση και όταν έχετε αέρια να πονέσετε πολύ, καθώς αυτά πιέζουν το διάφραγμά σας, κάτι που χτυπάει και στους ώμους σας.
Θα γδυθείς τόσες φορές ώσπου να γεννήσεις, για τους γιατρούς και τις τόσες εξετάσεις, που η γύμνια πια δεν θα σε απασχολεί.
Δεν είσαι τέρας αν δε σε παρασύρουν όλα αυτά τα συναισθήματα που βλέπεις στις ταινίες όταν οι πρωταγωνίστριες γεννάνε. Απλά γέννησες και οι ορμόνες σου έχουν χαζέψει. Ακόμη και αν αυτό είναι σημάδι επιλόχειας κατάθλιψης, δεν είναι σίγουρο. Όλοι νιώθουν τα συναισθήματά τους με διαφορετικό τρόπο.
Ορισμένες μαμάδες και μωρά τα καταφέρνουν με την πρώτη, ενώ άλλες χρειάζονται μήνες για να βρουν το σωστό ρυθμό. Αν είστε ρεαλιστές (θα πονέσει λιγάκι στην αρχή) και έχετε κάποιους να σας στηρίζουν (σύμβουλο θηλασμού, κύκλο από νέες μαμάδες), θα δείτε τη διαφορά. Και μπορείτε πάντα να στραφείτε στο ξένο γάλα αν αυτό είναι καλύτερο για εσάς και το μωρό σας.
Ας συμφωνήσουμε πως αυτό που χρειάζονται τα μωρά είναι απλά να τραφούν και να έχουν αγάπη.
Ο θηλασμός απελευθερώνει την ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία προκαλεί συστολές στη μήτρα. Είναι καλές αυτές οι συστολές, μικραίνουν την κοιλιά σου!
Οι νέες μαμάδες έχουν πιο δυνατούς μύες στη μήτρα και οι συστολές δεν τις επηρεάζουν τόσο.
Αλήθεια. Απλά όλες ευχόμαστε να κάνουμε το καλύτερο, γι’ αυτό μην αγχώνεσαι.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
χαχαχαχαχαχα απλά υπέροχοοοοοοοοοοο και τόσο αληθές...
ΟΚ...λείπει ένα σημαντικό...δεν θα έχεις ΚΑΝΕΝΑΝ έλεγχο της κύστης σου και των εντέρων σου...Προσωπικά ήμουν πολύ τυχερή που κάθε φορά που έτυχε να έχω αέρια και ήμουν έξω περνούσε αυτοκίνητο από δίπλα και δεν ήμουν ανάμεσα σε κόσμο...Είχε μεν το γέλιο του, αλλά θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο...λιγότερο ντροπιαστικό...