200 γρ μαύρη σοκολάτα τουλάχιστον 70% κακάο
600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 ασπράδια
4 κ.σ κονιάκ ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας
2 κ.σ ζάχαρη
Σε ένα κατσαρολάκι και μέτρια φωτιά βάζουμε την μισή κρέμα γάλακτος
Πριν πάρει βράση αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε όπως είναι μέσα σε μεγαλύτερο μπολ που έχουμε βάλει κρύο νερό και παγάκια για να παγώσει αμέσως. Αφήνουμε 2-3 λεπτά
Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ, προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μαρέγκα
Στο μείγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το λικέρ χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να πήξει
Ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα
Σερβίρουμε σε μπολάκια και διακοσμούμε με σαντιγί, κερασάκια, τρούφα, τριμμένη σοκολάτα και ότι άλλο μας αρέσει
Για καλύτερο αποτέλεσμα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο