1 κιλό κολοκύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 1/4 φλ. (210 γρ.) γάλα (σόγιας)
1/2 φλ. (55 γρ.) ελαιόλαδο
2 1/4 φλ. (280 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. ξερός δυόσμος
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
μπόλικο μάραθο-δυόσμο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
αλάτι κ πιπέρι σουσάμι για πασπάλισμα
Τρίβω το κολοκύθι κ το βάζω σε ένα σουρωτήρι.
Το στίβω καλά (μην το λυπηθείτε!) ώστε να βγάλει τα υγρά του.
Πολτοποιώ στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το κολοκύθι κ τα πολτοποιημένα λαχανικά (χωρίς τα νερά που βγάζει το κρεμμύδι), την διατροφική μαγιά, αλατοπιπερώνω κ τα ανακατεύω.
Σε ένα άλλο χτυπώ το γάλα με το λάδι, προσθέτω την σκόνη σκόρδου κ τον ξερό δυόσμο κ αλατοπιπερώνω.
Ρίχνω τα υγρά στο μείγμα του κολοκυθιού κ ανακατεύω. Σιγά σιγά προσθέτω το αλεύρι (στο οποίο έχω ενσωματώσει κ το baking powder).
Λαδώνω ένα ταψί κ το πασπαλίζω με αλεύρι (για να μην κολλήσει η πιτούλα).
Το ταψί πρέπει να είναι μεγάλο για να βγει λεπτή η πιτούλα μας.
Ρίχνω το μείγμα κ πασπαλίζω με σουσάμι.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα στις αντιστάσεις κ 15 λεπτά στον αέρα.
Βγάζω από τον φούρνο το ταψί κ αφήνω να κρυώσει για να δέσει πριν κόψω.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε τις The Veggie Sisters στο theveggiesisters.gr, αλλά και στην Facebook σελίδα τους!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο