Έχω ένα θέμα με το λεμόνι! Δεν το τρώω σκέτο αλλά οποιοδήποτε γλυκό με λεμόνι το λατρεύω! Για μια Lemon pie δίνω και το μισό μου «βασίλειο» που λένε!
Μόλις είδα όμως και αυτή την συνταγή που σας βάζω σήμερα….και αμέσως μετά παώ να το φτιάξω!
Λεμονο-brownies λοιπόν! Eντάξει δεν είναι τόσο brown….αλλά δεν νομίζω να παραπονεθώ!
Πάμε να δούμε πως γίνεται
Υλικά
Για το «παντεσπάνι»
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό
3/4 φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά, μεγάλα
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το γλάσσο λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
8 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Παρασκευή
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 20 × 20 εκατοστών.
Ξύνουμε και στίβουμε 2 λεμόνια.
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ενωθούν και να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα χωριστό μπωλ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό και το ξύσμα λεμονιού με τα αυγά μέχρι να ενωθούν.
Ενώνουμε τα 2 μίγματα και χτυπάμε για 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
Το ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 23-25 λεπτά, θα πρέπει να ροδίσει στις άκρες.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το γλασσάρουμε. Αν το ψήσουμε παραπάνω θα στεγνώσει. Βέβαια επειδή ο κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά, μπορούμε με ένα μαχαίρι που θα βάλουμε στο κέντρο του γλυκού να επιβεβαιώσουμε πως μέσα «κρατάει» λίγο και δεν βγάινει το μαχαίρο εντελώς στεγνό. Όπως όταν κάνουμε και τα κανονικά brownies δηλαδή.
Για το γλάσσο κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το ξύσμα λεμονιού και το χυμό.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω από τα brownies με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι.
Κόβουμε σε ράβδους και σερβίρουμε.
Καλά ε;;;Πάω να το φτιάξω!!!!
πηγή : Breanna Doyle Pampered Chef Executive Director
Καλή μας επιτυχία!
σας φιλώ γλυκά στην μούρη
μαμά Σοφία
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο