300-400γρ σαβουαγιάρ
400γρ πραλίνα φουντουκιού
500ml φρέσκο γάλα
2 συσκευασίες morfat ή 500ml κρέμα γάλακτος
λίγο κονιάκ
4 κ.σ κακάο
4 κ.σ ζάχαρη
4 κ.σ ζάχαρη άχνη
200γρ καβουρντισμένο αμύγδαλο ψιλοκομμένο
τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα
Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το γάλα, το κακάο, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Κατεβάζουμε απο την φωτιά, προσθέτουμε λιγο κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει
Σε μπεν μαρί αραιώνουμε την πραλίνα φουντουκιού με λίγο γάλα
Χτυπάμε την morfat ή την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψει
Βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και το κακάο και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή τσέρκι περίπου 26 εκ
Απλώνουμε απο πάνω την μισή ποσότητα απο την πραλίνα φουντουκιού,την μισή σαντιγύ και πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα και καβουρντισμένα αμύγδαλα
Με την ίδια ακριβώς σειρά ετοιμάζουμε και την 2η στρώση σαβουαγιάρ-πραλίνα φουντουκιού-σαντιγύ-τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα-καβουρντισμένα αμύγδαλα
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες και σερβίρουμε
Πηγή συνταγής: Βασίλης Καλλίδης
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο