500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ.του καφέ κονιάκ
1 1/2 κούπα σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι (αν βάλουμε μαύρες θα τις μουλιάσουμε για λίγο στο κονιάκ)
1 κ.σ ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ μπέικιν
1 κ.σ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα
Τοποθετούμε χάρτινες θήκες στο ταψάκι των muffins και τα γεμίζουμε με το μείγμα λίγο πάνω απο την μέση
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
οταν λεμε κουπα εννοουμε την κοκκινη του νεσκαφε ας πουμε η το φλυτζανι του τσαγιου?