Μια καταπληκτική συνταγή απο τον Άκη Πετρετζίκη! Ίσως η πιο γευστική, η πιο ελαφριά, η πιο εύκολη σοκολατόπιτα που έχω φτιάξει ποτέ! Δεν μπορείς να μείνεις στο ένα κομμάτι!
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ ζάχαρη
120 γρ γάλα
6 αυγά χωρισμένα τα ασπράδια απο τους κρόκους
2 κ.γ μπέικιν
1 1/2 κ.γ αλάτι
Λίγο κονιάκ ή ρούμι
2 βανίλιες
40γρ κακάο
Για το σιρόπι
400 γρ νερό
400 γρ ζάχαρη
100 γρ κουβερτούρα κομματιασμένη
Χτυπάμε στο μίξερ καλά τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο, την ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ ή το ρούμι
Ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα
Βουτυροκακαώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 28εκ ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και στον αέρα για 30 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 5 λεπτά
Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει
Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε το καυτό σιρόπι κουταλιά κουταλιά
Αφήνουμε την σοκολατόπιτα 1-2 να ρουφίξει καλά το σιρόπι και να κρυώσει πριν σερβίρουμε
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο