Θα μπορούσαμε να το πούμε και ριζότο λαχανικών! Έχει όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε γεμιστά χωρίς όμως να ανοίξουμε ντομάτες και πιπεριές!
2 φλ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά(εγώ παντού χρησιμοποιώ το κίτρινο ρύζι γιατί μου αρέσει να είναι σπυρωτό)
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια
2 κολοκυθάκια σε μικρά κυβάκια
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ πελτέ
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα λαχανικά
Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά
Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό ζεστό,τον πελτέ,άνηθο,μαιντανό,δυόσμο,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι(όχι να λιώσει)
Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια προσθέτουμε λίγο νερό
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Ωραίο φαίνεται, αλλά γεμιστά δεν είναι. Ούτε της τεμπελας ούτε της μη. Αφού δεν υπάρχει γέμιση για κάτι, πώς το λέμε γεμιστά;