1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
1 κ.γ μπέικιν
Πραλίνα φουντουκιού(τύπου μερέντα) ή μαρμελάδα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
Προσθέτουμε την βανίλια,το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Βουτυρώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου,βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα που να πιάνει και τα πλαινά και βουτυρώνουμε και από πάνω
Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για 20 λεπτά(δεν παραψήνουμε γιατί το παντεσπάνι θα μας σπάσει την ώρα που το τυλίγουμε)
Βγάζουμε από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι σε μια πετσέτα και ξεκολλάμε προσεκτικά την λαδόκολλα
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα ή μαρμελάδα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη,κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο