πηγή: akispetretzikis.com
Αν φάτε ΜΙΑ φορά ζαχαρωτά σπιτικά δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσετε έτοιμα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Δοκιμάστε τα!
Από τα πολύ απλά γλυκά, όσο δεν φαντάζεστε! Είναι απλά μια μαρέγκα με γεύση και με ζελατίνα… τίποτε άλλο! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη υπομονή μιας και θα τα φάτε την επόμενη μέρα και ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
100 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού
500 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιά της σούπας Μέλι
120 γραμμάρια Νερό
120 γραμμάρια ασπράδι αυγού
9 φύλλα ζελατίνας
άχνη και κόρν φλάουερ σε ίση ποσότητα ανάλογα το κουτί που θα το αποθηκεύσουμε
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, μέλι, νερό) σε μια κατσαρόλα και αρχίζουμε και το βράζουμε.
Παράλληλα χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα ζυγίζουμε.. Βάζουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ και περιμένουμε..
Βάζουμε τις ζελατίνες και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι…
Όταν μαλακώσουν οι ζελατίνες καλά, ζεσταίνουμε λίγο το μείγμα ώστε να λιώσουν οι ζελατίνες και το κρατάμε στην άκρη. Με προσοχή όμως να μην φτάσει η θερμοκρασία πάνω από 80 βαθμούς….
Όταν η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει τους 125 βαθμούς ξεκινάμε και χτυπάμε τα ασπράδια στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για να αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται μαρέγκα.
Όταν η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει τους 130 βαθμούς αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με το σιρόπι…
Αρχίζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά στη μαρέγκα ενώ αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο δυνατό. Αποφεύγουμε να ρίχνουμε το καυτό σιρόπι πάνω στο κινούμενο μέρος του μίξερ για να μην κολλήσει εκεί…
Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι και η μαρέγκα μας έχει γίνει σφιχτή και γυαλιστερή ρίχνουμε και το μείγμα της ζελατίνας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της μαρέγκας μας και γίνει χλιαρή.
Τότε βάζουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε μικρά ζαχαρωτά πάνω σε μια ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα.
Αφήνουμε να στεγνώσουν για μια μέρα. Την επόμενη αφαιρούμε από τη λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με ίση ποσότητα άχνης ζάχαρης και κορν φλάουρ. Τα φυλάμε σε ένα κλειστό κουτί…
Καλό είναι να βάζουμε λίγο λάδι πάνω στη λαδόκολλα για να μην κολλήσουν τα ζαχαρωτά.. Το μείγμα είναι αρκετά κολλώδες μέχρι να στεγνώσει. Βέβαια και να ξεχάσετε να λαδώσετε την λαδόκολλα σχετικά εύκολα βγαίνουν με ένα κοφτερό μαχαίρι…
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Tο ασπράδι χωρίς να ψηθεί?!λίγο επίφοβο δεν είναι??
γι' αυτο το περναει απο μπεν μαρι, για να το παστεριωσει