πηγή: www.mysweetday.gr
500 γρ μαλακό αλεύρι
2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
220 ml χλιαρό νερό
80 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
12-15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2-3 πρέζες αλάτι χοντρό
3 κλωναράκια δενδρολίβανο
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το αλάτι κι ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπόλ διαλύουμε στο νερό (χλιαρό) τη ζάχαρη και τη μαγιά και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας και το λάδι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Τη σκεπάζουμε και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
Στην συνέχεια την πλάθουμε ξανά και την τοποθετούμε σε ένα ταψί που το έχουμε πρώτα λαδώσει (διαμέτρου 24 εκ.)
Κάνουμε με τα δάκτυλά μας μικρά λακουβάκια κι αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.
Τοποθετούμε τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, τα φυλλαράκια απο το δεντρολίβανο και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι. Ραντίζουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C για 25-30 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο