Τραγανά αλμυρά κουλουράκια με ξεχωριστή γεύση και έντονο λαμπερό χρώμα από την γλυκιά σάρκα του καρότου! Θα τα φτιάξετε ξανά και ξανά!
1/4 κιλό καρότα
4 1/2 φλιτζάνια ηλιέλαιο
2 1/2 φλιτζάνια ρεστίνα
2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι πικάντικο, τριμμένο
1 κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σουπ. αλάτι
Καθαρίζετε και τρίβετε τα καρότα στο λεπτό τρίφτη. Τα αδειάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με το μισό ηλιέλαιο και τα σοτάρετε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Ρίχνετε σε ένα μπολ το υπόλοιπο ηλιέλαιο, το σοταρισμένο καρότο, τη ρετσίνα, το αλεύρι, το τυρί, μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ζυμώνετε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι.
Πλάθετε τη ζύμη σε λεπτά κορδόνια πάχους περίπου 2 εκ. και τα ενώνετε σε κρίκους. Αραδιάζετε τα κουλουράκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε προσθέστε στο ζυμάρι λίγο πολτοποιημένο σκόρδο ή σκόνη σκόρδου. Επίσης εναλλακτικά αντί για καρότο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδι σοταρισμένο.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Ρετσίνα σε παιδιά δεν νμζω να είναι σωστό! Επίσης λείπει η δοσολογία για το αλεύρι. Μισή σύνταγη αναξιοπιστη