500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ.τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
4 αυγά
2 κ.σ κοφτές κακάο
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο,προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε 2-3 λεπτά ακόμη
Προσθέτουμε το ξύσμα και εναλλάξ το αλεύρι με τον χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένα
Χωρίζουμε το μείγμα στα δυο,ρίχνουμε στο μισό το κακάο και ανακατεύουμε καλά
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα ρίχνουμε πρώτα το μείγμα με το κακάο και απο πάνω το άσπρο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο