Οικογενειακό φαγητό, εύκολο, οικονομικό και πολύ νόστιμο. Μπορεί να το φτιάξει ακόμα και ένας αρχάριος στην κουζίνα!
6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
10 ντοματίνια κομμένα στα δυο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζ.τς. ελαιόλαδο
1 κουτ. σουπ. χυμό λεμόνι
½ κουτ. γλυκ. πιπέρι μαύρο
1 κουτ. γλυκ. αλάτι
Πλένετε τις μπριζόλες και τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις αραδιάζετε σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ με καπάκι. Σκορπάτε τριγύρω τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλατοπιπερώνετε.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς στην μεσαία σχάρα του φούρνου για μια ώρα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Φτιάξτε το και με μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος. Γίνεται το ίδιο νόστιμο και τρυφερό το κρέας, διότι το προστατεύουν τα λαχανικά.
Η φημισμένη τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων μαγειρικής, που έχουν γίνει best sellers σε Ελλάδα και εξωτερικό, Μυρσίνη Λαμπράκη, συμπράττει με το eimaimama.gr δίνοντας μας υπέροχες, καθημερινές και πρακτικές συνταγές.
Δείτε ακόμα περισσότερες γευστικές συνταγές με την υπογραφή της Μυρσίνης στο mirsini.gr!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο