Για την ζύμη
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180γρ γάλα χλιαρό
250γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
4 κ.σ κοφτές ζάχαρη
1/2 κ.γ αλάτι
Για την γέμιση
Πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολατένια ή βανίλια
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο σε κομματάκια και το ψιχουλιάζουμε (τρίβουμε με τα χέρια μας)
Χτυπάμε το αυγό, το ανακατεύουμε με το γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι
Προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα
Κάνουμε με το ζυμάρι μια μπάλα, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα
Με την βοήθεια πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο 1 εκ περίπου και στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη σε τετράγωνα
Παίρνουμε τα κομμάτια ζύμης, βάζουμε 1 κουταλάκι από την γέμιση της αρεσκείας μας και τα κλείνουμε καπακώνοντας τις 2 διαγώνιες πλευρές (το πατάμε λίγο για να μην μας ανοίξει στο ψήσιμο)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Επειδη δεν το εχω ξαναφτιαξει..μπορουμε να ψησουμε την κρεμα ζαχαροπλαστικης?? Νομιζα πως μονο σε κρυα γλυκα κανει.
Πολυ ωραια φαινεται και γρηγορη! Μπορει η ιδια συνταγη να γινει και με αλμυρη γεμιση??Ειμαστε τυροφαγοι στο σπιτι!!!