1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 φλ. τσαγιού λάδι
250γρ τυρί τριμμένο(κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα)
1 κ.γ μπέικιν
1 1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μαγειρική σόδα
1 ποτήρι νερού γάλα
1 κρόκο αυγού
2 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα για το άλειμμα
μαυροκούκι ή τριμμένο τυρί για το πασπάλισμα
Χτυπάμε στο μύξερ τo βούτυρο με το αυγό μέχρι να αφρατέψει
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και το αλάτι και το ρίχνουμε εναλλάξ με το γάλα ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν η ζύμη μας βγει σφιχτή συμπληρώνουμε λίγο γάλα ενω στην αντίθετη περίπτωση λίγο αλεύρι
Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Φτιάχνουμε με την ζύμη μεγάλα λεπτά κορδόνια και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μικρότερα
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί,τα αλείφουμε με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο ή μαυροκούκι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Πολύ ωραία συνταγή κ θα την φτιάξω άμεσα. Να ρωτήσω όμως κάτι, βούτυρο εννοείς αγελαδινό ή μαργαρίνη; Κ κάτι ακόμα, θα μπορούσα να παραλείψω τη σόδα; θα πρέπει να την αντικαταστήσω με μπέκιν ή όχι;