Αφράτα και πεντανόστιμα σταφιδόψωμα ετοίμασε η Νίκη Τσαρνα με μια συνταγή της φίλης και πολύ καλής μαγείρισσας Γκόλφως Νικολού!
3 1/2 κούπες αλεύρι για τσουρέκια
1 κούπα χλιαρό νερό
40 γρ νωπή μαγιά
3 κ.σ γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι
3 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ βιτάμ
1 κ.γ αλάτι
σταφίδες μαύρες ή ξανθές
1 πρέζα κανέλα
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα
σουσάμι
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό με την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το μέλι, το γάλα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και 15 λεπτά
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι και το βιτάμ και το τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό
Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα
Ρίχνουμε όσες σταφίδες θέλουμε και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στην ζύμη
Πλάθουμε μικρά ψωμάκια,τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1 ώρα
Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο,πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο