Μετά το Frozen Party της Μελίνας για το οποίο σας έγραψα το Μάιο, το FB μου έχει πάρει φωτιά από μηνύματα για το πώς έφτιαξα τον «πάγο» που στόλιζε την τούρτα μας. έχετε δίκιο και σας το χρωστούσα. Βλέπω ότι η προετοιμασία των πάρτι έχει πάρει φωτιά και το Frozen έγινε πια μόδα οπότε ανασκουμπωθείτε και φτιάξτε τον δικό σας «πάγο»! Η συνταγή ακολουθήθηκε πιστά από εδώ.
θα χρειαστείτε:
3 3/4 κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κούπα σιρόπι γλυκόζης
1 κούπα νερό
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού (ή αν έχετε σιρόπι με γεύση άχρωμο)
χρώμα ζαχαροπλαστικής γαλάζιο (όχι μπλε γιατί θα σας βγει πολύ σκούρος)
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε μαζί όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά αυξάνετε θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει να βράζει. Τώρα, αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, ξεμπερδέψατε γιατί θα το βράσετε μέχρι να φτάσει τους 149 με 154 βαθμούς κελσίου. Αν δεν έχετε θερμόμετρο (ούτε εγώ είχα), θα κάνετε το εξής κόλπο για να τεστάρετε πότε η καραμέλα είναι έτοιμη. Κατά καιρούς θα παίρνετε από το μείγμα μικρή ποσότητα και θα την ρίχνετε σε ποτήρι με κρύο νερό. Την στιγμή που η καραμέλα με το που θα πέσει μέσα στο νερό θα σχηματίσει σκληρούς κρυστάλλους (κλωστές) είναι έτοιμη και κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά. Ρίχνετε το λεμόνι και το χρώμα και ανακατεύετε καλά.
Απλώνετε σε μεγάλο ταψί (για να έχετε ενα λεπτό στρώμα) και πάνω σε λαδόκολλα για να μπορέσετε να την ξεκολλήσετε εύκολα μετά. Αφήνετε σε μέρος χωρίς ζέστη και υγρασία να κρυώσει και να σκληρύνει. Όταν είναι έτοιμη σπάστε τον πάγο σε κομμάτια!
Στολίστε την τούρτα σας με φαντασία!!!
Καλή επιτυχία!!
[divider]
Η Ναυσικά είναι η μαμά της Μελίνας!
Στο blog της Peekaboo δοκιμάζει και προτείνει προιόντα για παιδιά,
ενώ φτιάχνει υπέροχες κορδέλες και χειροποίητα αξεσουάρ που θα βρείτε στο bellaandco.etsy.com
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Πόση ώρα μπορώ να αφήσω την τούρτα με τα ντεκόρ καραμέλας στο ψυγείο; δε θα λιώσει το ντεκόρ στο ψυγείο;