2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια ινδοκάρυδο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
7 αυγά(ξεχωριστά ασπραδια-κρόκοι)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 βιτάμ
για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και το αφήνουμε να βράσει για 7 λεπτά.Κατεβάζουμε απο την φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα (η μαρέγκα είναι έτοιμη οταν στεκεται πάνω στο σύρμα του μίξερ)
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι (αφου το εχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τις βανίλιες) εναλλάξ με το ινδοκάρυδο
Τέλος ρίχνουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινησεις μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ενα χρυσοκαφέ χρώμα (δοκιμάζουμε με το μαχαίρι όπως στο κέικ)
Περιχύνουμε με το σιρόπι όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με καρύδα
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Κανένα σχόλιο ακόμη
Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο