Από τα πιο νόστιμα, εύκολα, ελαφριά γλυκά που έχω δοκιμάσει!
400 γρ μπισκότα τύπου digestive
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 γάλα ζαχαρούχο
χυμό ενός λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
Τριβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνουν μια μάζα
Τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε ενα μέτριο ταψάκι και τα πατάμε καλά με τα χέρια μας
Χτυπάμε για 1-2 λεπτά στο μίξερ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο και το χυμό λεμονιού και στρώνουμε την κρέμα πάνω απο τα μπισκότα
Πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν σερβίρουμε
[divider]
Η Όλγα Μπενοπούλου είναι μαμά! Τα δίδυμα «ταλιμπανάκια» της είναι ο Νικόλας και ο Χρήστος!
Σπούδασε γραφιστική αλλα το πάθος της ήταν και είναι η μαγειρική.
Καταναλώνει αμέτρητες ώρες στην κουζίνα ετοιμάζοντας αλμυρές και γλυκές λιχουδιές, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια διατηρεί τον δικό της ιντερνετικό τσελεμεντέ, το Olga’s Cuisine!
Στο "Είμαι Μαμά!" όλοι έχουν λόγο! Θες να μοιραστείς μαζί μας μια εμπειρία σου; Να γράψεις κάποιο κείμενο σχετικό με την ειδικότητά σου; Είδες κάτι ενδιαφέρον που πιστεύεις ότι αξίζει να δημοσιεύσουμε; Επικοινώνησε μαζί μας στο eimaimama@gmail.com
Μπορω να το βάλω σε πυρέξ η θα με δυσκολέψει στο να το κόψω;;
Αυτό το γλυκάκι δεν πήζει κ πολύ , εκτός αν βάλετε μέσα ένα ζελέ η φύλλο ζελατίνης.. Γη αυτό καλύτερα είναι να το σερβίρεται σε ατομικά ποτηράκια σαν μους , εγώ πάντα έτσι το κάνω κ γίνεται χαμός!! Επίσης το μπισκότο ψιλοπανιαζει, όποτε εγώ Μπήγω ένα σαν ντεκόρ , καραμελωμένα κ ότι ξηρό καρπό έχω και το στολίζω και με αυτό! Χρόνια πολλά και καλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!
Είναι τέλειο... Πολύ δροσερό και ελαφρύ! Και το σημαντικότερο; Πανεύκολο!
Ωραίο ακούγεται!! μία μόνο ερώτηση: το γιαούρτι πλήρες ή κάνει και το 2% ?? ευχαριστώ
Εγώ το έφτιαξα με πλήρες... Φαντάζομαι πήζει ευκολότερα.